ΝΤΟΥ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.. και Ρίψη δακρυγόνων από τις πόρτες (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Με επεισόδια αμαυρώθηκαν στην Μυτιλήνη οι εκδηλώσεις μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλου, ο οποίος πριν από έξι χρόνια έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.


Οι αστυνομικές δυνάμεις κυνήγησαν τους νεαρούς προς την προκυμαία Μυτιλήνης και περίπου 70 από τους νεαρούς εισέβαλαν στο δημοτικό θέατρο που εκείνη την ώρα ήταν προγραμματισμένη η παράσταση «η πόρνη από κάτω».

Κατά την εισβολή των νεαρών οι αστυνομικές δυνάμεις ανέβηκαν τα σκαλιά του δημοτικού θεάτρου και έκαναν χρήση χημικών από τις πόρτες μέσα σε αυτό με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα μέσα στο δημοτικό θέατρο να θυμίζει εικόνες από ταινία περιπέτειας, είχαμε λιποθυμικά επεισόδια και μερικές καταστροφές στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης..

Η ένταση συνεχίστηκε έξω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης καθώς οι νεαροί που βρισκόταν μέσα σε αυτό δεν ήθελαν να το εγκαταλείψουν αν δεν αφηνόταν ελεύθεροι οι 27 προσαχθέντες. Μετά από παρέμβαση όμως του δήμαρχου Λέσβου ο όποιος με αυτοθυσία και αποφασιστικότητα μίλησε ακόμα και στον Υπουργό δικαιοσύνης αφέθηκαν ελεύθεροι οι νεαροί και η κατάσταση ηρέμησε έξω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης. Μάλιστα ο Δήμαρχος επικοινώνησε με την Εισαγγελέα Μυτιλήνης τονίζοντας ότι οι διαδηλωτές δεν προκάλεσαν καμία φθορά και ότι η στάση της Αστυνομίας ήταν απαράδεκτη.

Στην κάμερα του LesvosPost.com για τα πρωτοφανή επεισόδια που εξελίχτηκαν μέσα και έξω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης μας μίλησαν ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού και παιδείας κος Αστυρακακης και η πρωταγωνίστρια της παράστασης «η πόρνη από πάνω» Κατερίνα Διδασκαλου. Μάλιστα η εταιρεία παραγωγής της παράστασης εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση για την σημερινή (07/12) ματαίωση της παράστασης.

Μετά την σημερινή αναβολή της παράστασης, σας εκ νέου δελτίο τύπου καθώς και δηλώσεις της κ. Διδασκάλου για τα απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης. Παρακαλούμε θερμά για την δημοσίευση τους.
Μετά την σημερινή απρόκλητη, ακατανόητη, απαράδεκτη αστυνομική βία, που έφτασε σε σημείο να πετάξει χημικά στο εσωτερικού του Δημοτικού θεάτρου  Μυτιλήνης, η παράσταση «Η πόρνη από πάνω» αναβλήθηκε για σήμερα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ώρα 21.00.

Αυτό είναι όμως το μικρότερο κακό… Το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης είναι χώρος πολιτισμού και πρέπει να προασπιστεί από όλους το δικαίωμα τουλάχιστον ο πολιτισμός να λειτουργήσει σαν ανάχωμα στα νοσηρά φαινόμενα της βίας, του αυταρχισμού, των αντιδημοκρατικών ενεργειών, των φασιστικών νοοτροπιών.
Οι σκηνές της αστυνομικής βίας που αντικρίσαμε σήμερα εδώ στη Μυτιλήνη είναι πρωτόγνωρες για κάθε υγιή σκεπτόμενο άνθρωπο.  
Κατερίνα Διδασκάλου

Ρεπορτάζ- Βίντεο Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης LesvosPost.com, αρχισυντάκτης L..P)

Ρεπορτάζ-Φώτο Μαριγκλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ LesvosPost.com)


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

Πετροπόλεμος, δακρυγόνα, προσαγωγές και στην μέση ο Δήμαρχος Λέσβου στην Μυτιλήνη (ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)



ΔΕΙΤΕ ΤΑ αποκλειστικά μας πλάνα