ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου:Το ΙΚΑ της Μυτιλήνης πρέπει να παραμείνει ανοιχτό!

Ο «ξαφνικός θάνατος» του ΕΟΠΥΥ αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σενάριο καταστροφολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.  


Σε όλη τη χώρα δίνονται εντολές για άμεσο κλείσιμο των πολυιατρείων. Αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο.

Η ευθύνη των 152 βουλευτών - ανάμεσά τους και των 3 Λέσβιων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - που ψήφισαν το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι τεράστια και δεν παραγράφεται.

Τα μνημονιακά μέτρα για διαθεσιμότητες - απολύσεις ικανοποιούνται προς τέρψη της τρόικας με τη δημόσια δωρεάν υγεία (ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν) να πηγαίνει στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Δεν υπερασπιζόμαστε τις παθογένειες του προηγούμενου συστήματος. Δεν έχουμε, όμως, καμία αμφιβολία ότι το ΠΕΔΥ που γέννησε η συγκυβέρνηση συνεπάγεται μια ανθρωπιστική κρίση που μόνο οι ίδιοι οι πολίτες μπορούν να αποτρέψουν. Οι δομές του πρώην ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ πρέπει να παραμείνουν όλες ανοιχτές. Δεν νοείται η στέρηση της δυνατότητας ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στην πρόσβαση σε γιατρούς και υπηρεσίες.

Παλεύουμε για άμεση κατάργηση κάθε μνημονιακού μέτρου που επιβλήθηκε στην υγεία. Καλούμε όλους τους πολίτες της Λέσβου να αντισταθούμε και να αντιστρέψουμε όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση.  Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την ισότιμη, δωρεάν και καθολική πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα.

Όλοι και όλες να βρεθούμε τις επόμενες ώρες και μέρες στο ΙΚΑ Μυτιλήνης. Όχι άλλα λουκέτα στη ζωή μας!

Το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου