Ανοίγουν τις πύλες τους οι προσωρινές εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια

Προ των πυλών βρίσκεται η λειτουργία του προσωρινού Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια.


Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η πρώτη πτέρυγα του Κέντρου, το οποίο δημιουργήθηκε για να δώσει ένα τέλος στην εικόνα που παρατηρούνταν κατά καιρούς στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού, αλλά και στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στις πρώην κατασκηνώσεις τού ΠΙΚΠΑ.

Εντός του Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει τελικά το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, είχε υποστηρίξει ότι το Κέντρο θα δεχόταν τους πρώτους μετανάστες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ Σε 10 περίπου ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν οι πρώτοι μετανάστες και πρόσφυγες στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, που διαμορφώνεται στον κάτω χώρο του παλιού στρατοπέδου Παραδέλλη. Εκεί, τα συνεργεία που έχουν αναλάβει να φτιάξουν την εγκατάσταση, εργάζονται πυρετωδώς. Ήδη έχουν τοποθετηθεί σε σειρά οι 10 οικίσκοι. Στους επτά θα μένουν οι πρόσφυγες, ενώ στους τρεις θα στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες και το ιατρείο. Σε κάθε έναν από τους οικίσκους, θα μπορούν να φιλοξενηθούν 14 άτομα, όσα είναι δηλαδή και τα κρεβάτια που ήδη έχουν τοποθετηθεί.

Ισχυρή φύλαξη

Συρματοπλέγματα, ύψους τεσσάρων περίπου μέτρων, έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της πτέρυγας των οικίσκων, ενώ στην κορυφή υπάρχει ειδικό πλέγμα, με σκοπό, όπως είναι προφανές, την αποτροπή φυγής των κρατουμένων.

Εκτός όμως από τα συρματοπλέγματα, υπάρχουν και τέσσερα φυλάκια περιμετρικά της πτέρυγας.
Το Κέντρο θα λειτουργήσει με τη βοήθεια ενισχύσεων που θα έρθουν από την Αττική, αλλά και από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, ο αριθμός των οποίων θα είναι ικανός για να καλύψει τις ανάγκες του Κέντρου.