Έχασαν με 3-0 η U20 και η U17 της ΑΕΛ Καλλονής (Βίντεο)

Ήττες για τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛΚ

 Αστέρας Τρίπολης U-20 - ΚΑΛΛΟΝΗ U-20 | 3-0

Ένα παιχνίδι-οδηγός για τη συνέχεια και μάθημα για προπονητές και ποδοσφαιριστές ήταν αυτό που διεξήχθη μεταξύ της ομάδας U20 της Καλλονής και της αντίστοιχης του Αστέρα Τρίπολης στο βοηθητικό γήπεδο του Αστέρα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League ΟΠΑΠ U-20 στο οποίο η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με 3-0.  

Η Καλλονή μπήκε νωθρά στον αγώνα και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να επιβάλλει το ρυθμό της. Στις μοναδικές δύο στιγμές στις οποίες αδρανήσαμε αμυντικά ο Αστέρας κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα: το ένα στο 12’ με τον Χρήστου και το άλλο στο 42’ με τον Τόγρου.

Στο 2ο ημίχρονο η ΑΕΛΚ μπήκε πιο αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο έχοντας μάλιστα στο 47’ την ευκαιρία του αγώνα για να μειώσει το σκορ με το πλασέ του Σοφιάνη όμως να καταλήγει πάνω στον τερματοφύλακα. Όσο περνούσε η ώρα τόσο η ΑΕΛΚ ανέκαμπτε αγωνιστικά και με την αποβολή του Καστριτσέα στο 58’ που άφησε τον Αστέρα με 10 παίκτες, οι νέοι του Δημήτρη Γαβαλά πήραν πρωτοβουλίες και κατοχή και ανέπτυξαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα. Αντίθετα ο Αστέρας στο 80’, και πάλι με τον Χρήστου, πέτυχε και τρίτο γκολ διαμορφώνοντας το τελικό Αστέρας U20- ΚΑΛΛΟΝΗ U20 3-0.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΛΛΟΝΗ

Γόμος, Ευαγγελιδάκης, Μαγγανάς, Μπράκουλας (60’ Γκαμάγκας), Πιπεράς, Καραμπάς, Ζωάννου (46’ Γιουκαρής), Γεώργου, Σοφιάνης (63’ Λαμπράκης), Κίστα, Μούτσα
Αστέρας Τρίπολης
Παπουρτζής, Γόγωνας, Κυριακόπουλος, Καστριτσέας, Βαζούκης, Δελητσάρης, Χρήστου, Τόγρου (68’ Γκίτζιας), Τσόφλιος (82’ Τριανταφύλλης), Καρυδόπουλος (61’ Μηλιώτης), Τσιώλης


Ήττα της U-17 Καλλονής από τον Εργοτέλη

Με ήττα για την Κ-17 της Καλλονής έληξε η εντός έδρας 2η αγωνιστική στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αγιάσου κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα του Εργοτέλη. Το αποτέλεσμα του αγώνα άρχισε να διαμορφώνεται από τα πρώτο λεπτό όπου και κρητική ομάδα άνοιξε το σκορ υπέρ της με τον Στρατάκη να οδηγεί την μπάλα στα δίχτυα της Καλλονής στα πλαίσια στημένης φάσης. Το δεύτερο γκολ  πάλι ως απόρροια στημένης φάσης ήρθε στο 65’ από τον Επιτροπάκη.  Λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 90’ ο Μέμος έστρεψε την προσπάθεια αντεπίθεσης της Καλλονής  υπέρ του Εργοτέλη με το σουτ του να διαμορφώνει το τελικό 0-3.

Φ. Κοκκινέλλης: « Η μεγάλη προσπάθεια υπερτερεί της ήττας».

 Ο προπονητής της Κ-17 της ομάδας έχοντας πλήρη αυτογνωσία της εμφάνισης της ομάδας και σεβόμενος την υπεροχή του αντιπάλου στο σκορ αλλά και γενικότερα μέσα στο παιχνίδι αναφέρθηκε στο γεγονός της αρνητικής ψυχολογίας που καλλιέργησε στους παίκτες του το γκολ από το πρώτο κιόλας λεπτό. Ωστόσο ο ίδιος έδωσε έμφαση στην δυναμική της προσπάθειας η οποία ήταν έντονη και διαρκής παρά την αρνητική έκβαση του σκορ.

  «Δεν ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο με την ψυχολογία μας να πέφτει ειδικά μετά τα δύο πρώτα γκολ μέσω στημένων φάσεων. Ειδικά το δεύτερο μας έκοψε κατά πολύ η φόρα. Θα διαχειριστούμε το εν λόγω αποτέλεσμα με ηρεμία και καθαρό μυαλό. Η προσπάθεια των παιδιών στο παιχνίδι ήταν συνεχής και για μας υπερτερεί της ήττας. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας μαζεύοντας εμπειρίες αλλά και με κάποιο προβληματισμό με σκοπό να γίνουμε καλύτεροι. Άλλωστε έχουμε να μάθουμε πολλά ακόμη κατά τη διάρκεια ενός συναρπαστικού πρωταθλήματος.»

Σκόρερ: 1'Στρατάκης, 65'Επιτροπάκης, 90'Μέμος

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

U-17 Καλλονής: Παπάζογλου, Μπουλμπούλης(80'Παπάζογλου), Ντηνιακός, Καραγιώργης, Βαγγελάκης, Δράκος, Μερτζάκης(65' Ξινός), Σεφουλάι(70' Γιατζιτζόγλου), Κυριακού(75' Κεραμύδας), Πιπεράς, Ξύδας,

U-17 Εργοτέλη: Παναγιώτου, Χριστοδούλου, Βασιλάκης, Χαρκουτσάκης, Δερμιτζάκης, Τσακάνι, Μέμος, Στρατάκης, Λιδάκης, Επιτροπάκης, Σταυρακάκης

Βίντεο από τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης- ΑΕΛΚ όπου στις κερκίδες βρίσκονται οι παίχτες της U20 (ΒΙΝΤΕΟ από ΣΦ ΑΕΛΚ ΑΤΤΙΚΗΣ)