Πήρε την έγκριση ο μικρός Δημητράκης!


Ο μικρός Δημήτρης Λοτσάρης μετά από μια περιπέτεια ημερών πήρε τελικά την έγκριση για την έκδοση του Ε112.

 Μετά από παρέμβαση του υπουργού υγείας:

«Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, με απόφασή του ζήτησε την έκδοση του Εντύπου Ε112 από τον ΕΟΠΥΥ για την έναρξη θεραπείας του μικρού Δημήτρη Λοτσάρη στη Γαλλία.
Ο Υπουργός Υγείας αφού παρέλαβε, στις 19.12.20012, την επιστολή των γονέων του μικρού Δημήτρη Λοτσάρη, με την οποία ζητείται η παρέμβαση του Ελληνικού κράτους για την ένταξή του σε πρωτοποριακό θεραπευτικό πρόγραμμα, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του και υπήρξε σήμερα το πρωί επικοινωνία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την ιατρό Christelle Dufour, η οποία έχει υποδεχθεί τον Δημήτρη στο Ινστιτούτο Gustave Roussy της Γαλλίας.
Η Ιατρός διευκρίνισε την ανάγκη παροχής εκ μέρους της Ελλάδος του Εντύπου Ε112, διότι αποτελεί προϋπόθεση, προκειμένου ο Δημήτρης να επωφεληθεί της προτεινόμενης  θεραπείας. Κατόπιν αυτού, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε την έκδοση του σχετικού εντύπου από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς ζήτησαν τη συγκατάθεση του Ελληνικού κράτους για τη συμμετοχή του παιδιού στην προτεινόμενη, από τους ιατρούς του Ινστιτούτου της Γαλλίας, θεραπεία και στην επιστολή τους δηλώνουν πως είναι πρόθυμοι να καταβάλουν την όποια δαπάνη. Η δέσμευσή τους αυτή επιτρέπει στον Υπουργό Υγείας να εγκρίνει την, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων διαδικασιών, έκδοση του Εντύπου Ε112.
Για την απόφαση του Υπουργού Υγείας έχει ήδη ενημερωθεί η ιατρός κ. Dufour, στη Γαλλία, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έναρξη της θεραπείας του μικρού Δημήτρη Λοτσάρη.»
Η Μητέρα του Δημητράκη μέσα από κοινωνικό δίκτυο ευχαριστεί:

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ........................... ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....

Το lesvospost.com

«Ευχόμαστε και εμείς το lesvospost.com από την μακρινή Μυτιλήνη ταχεία ανάρρωση και το νέο έτος ο Δημητράκης σύντομα να βρίσκεται στην Ελλάδα κοντά στα πρόσωπα που τον αγαπούν και είναι πολλά πλέον… Ευχόμαστε στους γονείς Υπομονή-Κουράγιο και ψυχική δύναμη για την δύσκολη συνέχεια της θεραπείας…ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ»
Δ/ντης lesvospost.com
Στεφάνου Γεώργιος

Η Περιπέτεια του μικρού Δημήτρη:

Ο μικρός Δημήτρης Λοτσάρης περίπου 3 ετών σήμερα έχει περάσει πολλά. Του διαγνώστηκε μυελοβλάστωμα ένας πολύ επιθετικός όγκος υψηλής κακοήθειας. Ο γενναίος ήρωας έχει...

υποβληθεί συνολικά σε 4 χειρουργεία εντός Ελλάδος (2 στην αρχή της ασθένειας και 2 μετά από υποτροπή που παρουσίασε) και σε τεραστία θεραπεία πλέον των 7 μηνών σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Γαλλίας με πολλαπλές μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Κι ενώ γύρισε στην Ελλάδα στον καθιερωμένο ελέγχο αρχές Νοέμβρη είχε αναπτυχθεί και πάλι όγκος στον εγκέφαλο. Νέος αγώνας για την οικογένεια και τον μικρό που από τα πρώτα χρόνια της ζωής του με ηρωισμό προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή. Μετάβαση και πάλι στην Γαλλία για νέα θεραπεία πριν λίγες εβδομάδες. Δυστυχώς η θεραπεία που είχαν επιλέξει πριν τη μαγνητική οι γονείς δεν είναι πλέον εφικτή λόγω της ανάπτυξης του όγκου. Ένα νέο φάρμακο για μυελοβλάστωμα σε παιδιά τέτοιας ηλικίας με καλά αποτελέσματα ίσως δώσει λύση στο πρόβλημα. Στην Γαλλία όμως ζητούν το έγγραφο Ε 112 όχι για τα έξοδα αλλά για την έγκριση του κράτους για συμμετοχή του Δημήτρη σε κλινική μελέτη. Η γιατρός-<< υπεύθυνη >> του ογκολογικού νοσοκομείου παίδων ΕΛΠΙΔΑ απάντησε αρνητικά στο αίτημα της οικογένειας για χορήγηση του εγγράφου. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και λόγω της ηλικίας του Δημήτρη αλλά κυρίως λόγω της αναλγησίας του κράτους όσον αφορά τη ζωή ενός μικρού παιδιού. Αναρωτιέμαι σε ποια χώρα ζούμε και τι κοινωνία φτιάχνουμε με τέτοιες συμπεριφορές γιατρών-μεγαλοτσιφλικάδων που αποφασίζουν με τέτοιο τρόπο για τη ζωή ενός αγγέλου που καθημερινά περιμένει το θαύμα. Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει ας το κάνει...με οποιονδήποτε τρόπο. Σκοπός μου είναι να ευαισθητοποιήσω ανθρώπους για την περίπτωση αυτή. Πάνω απ' όλα είναι η ζωή του παιδιού αυτού και καλώ όλους να διαμαρτυρηθούμε δυνατά γιατί αν δεν είναι σήμερα κάποιο από τα παιδιά μας σε αυτή την κατάσταση ίσως είναι αύριο, Κάνω έκκληση στον υπουργό να μεσολαβήσει προκειμένου να σωθεί μία αθώα παιδική ψυχή που δεν φταίει σε τίποτα.

Η ομάδα για τον Δημήτρη στο facebook:facebook.com/groups/193278634081044

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ THΛ: 6932339138(μπαμπάς)
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΥ THΛ: 6977415440(μαμά)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ THΛ: 6977507649(θείος)