Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλιας «Η ανάπτυξη», μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις σε Παπάδο, Καλλονή, Μεσότοπο, Φίλια έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για μία μοναδική παράσταση την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 8:00 το απόγευμα. 

Το έργο αποτελεί διασκευή από τον Βασίλη Σαμαρά βασισμένη στο ομότιτλο έργου του Dario Fo.

Σύγχρονη παρά ποτέ, η παράσταση αυτή επαναφέρει στη σκηνή όλα εκείνα τα προβλήματα που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία. Οι άδικοι νόμοι, το υψηλό κόστος ζωής, οι χαμηλοί μισθοί, η κοινωνική ανισότητα, η καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, η υποβάθμιση του κράτους πρόνοιας, αναδεικνύονται με έναν μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο θυμίζοντας σε όλους ότι «οι πραγματικές αλλαγές μπορούν να συντελεστούν μόνο με τη δική μας γροθιά». 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Συντελεστές

Η παράσταση «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω» αποτελεί διασκευή από τον Βασίλη Σαμαρά βασισμένη στο ομότιτλο έργου του Dario Fo. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Βασίλης Σαμαράς. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι Βάσω Αψώκαρδου (Αντόνια), Χριστίνα Καρβούνη (Μαργαρίτα), Στράτος Γεωργούλας (Τζιοβάνι), Ανδρονίκη Κουτσαβλή (Αστυνομικός), Ντιρκ Σέλικε (Λουίτζι), Διονύσης Παύλου (Νεκροθάφτης), Μυρτώ Χατζηνικολάου (Μαμά - φωνή Αστυνομικού).  Τον ήχο επιμελήθηκε ο Βασίλης Σαμαράς και την διαχείρισή του ανέλαβε η Μαρία Μανιατοπούλου, ενώ τον φωτισμό επιμελείται ο Κώστας Καρατζάς.  Υποβολείο έχει αναλάβει η Μυρτώ Χατζηνικολάου. 

Μέγας υποστηρικτής της παράστασης είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η οποία έχει αναλάβει το κόστος μετάβασης της ομάδας για το δρομολόγια Μυτιλήνη – Πειραιά και Πειραιά – Μυτιλήνη, στο πλαίσιο συμμετοχής της ομάδας στις 26 Οκτωβρίου 2024, στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, μετά από διαγωνισμό.

Χορηγοί της παράστασης είναι το ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ του Δημήτρη Δεμερτζή, η ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΕ των Παναγιώτη Κατσαβέλλη - Αικατερίνης  Κόττικα - Γιάννη Φλωρίδη και EXPRESS OIL του Ευστάθιου Μαλαμά.  

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και στον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης, Νικόλα Καρασάββα.