Προτάσεις για Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στον Άξονα Καλλονής – Σιγρίου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης προτείνει σημαντικές διορθωτικές παρεμβάσεις στον νέο οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου, με κύριο στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας. Σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, αναφέρεται σε τρεις συγκεκριμένες προτάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών οδήγησης.

1. Προειδοποιητικοί Φωτεινοί Σηματοδότες

Η πρώτη πρόταση αφορά την εγκατάσταση προειδοποιητικών φωτεινών σηματοδοτών στην επικίνδυνη διασταύρωση της νέας οδού με την υφιστάμενη Καλλονής – Πέτρας, όπου έχουν καταγραφεί επαναλαμβανόμενα ατυχήματα. Η τοποθέτηση σηματοδοτών με παλλόμενο πορτοκαλί φως αναμένεται να αυξήσει την προσοχή των οδηγών και να μειώσει τον κίνδυνο συγκρούσεων.

2. Ηλεκτροφωτισμός στην Ανεμώτια

Η δεύτερη παρέμβαση που προτείνει ο κ. Βαλσαμίδης αφορά την ανάγκη ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο της Ανεμώτιας. Η έλλειψη φωτισμού στην περιοχή αυτή καθιστά επικίνδυνες τις νυχτερινές μετακινήσεις για τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς.

3. Πληροφοριακές Πινακίδες στον Κόμβο Βατούσας

Τέλος, προτείνει την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων στον κόμβο της Βατούσας, οι οποίες θα καθοδηγούν τους οδηγούς προς τους οικισμούς Χίδηρα, Πτερούντα και Ρέμα. Η έλλειψη αυτών των πινακίδων έχει προκαλέσει σύγχυση και αναστάτωση στους οδηγούς.

Ο κ. Βαλσαμίδης καλεί την Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση αυτών των προτάσεων, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού άξονα.