Εξερευνώντας την Πλούσια Ορνιθοπανίδα της Λέσβου: Δράσεις Ορνιθοπαρατήρησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής γιόρτασαν την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (EuroBirdwatch) και με επιτυχία οργάνωσαν εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στους υγροτόπους της Λέσβου την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Οι συμμετέχοντες, στις δύο εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης στις 9 Καμάρες και στην Αλυκή Πολιχνίτου, με επιτυχία παρατήρησαν Φλαμίνγκο, Αβοκέτες, Καλαμοκανάδες, Θαλασσοσφυριχτές, Καστανοκέφαλους Γλάρους, Ποταμογλάρονα, Κορμοράνους, Μαυροπελαργούς, Κοκκινοσκέληδες, και ανακαλύψαν τα μυστικά τους.

Νέες εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου & το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής θα οργανώσει νέες εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης στη Λέσβο-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και γνωριμία  των κατοίκων και των επισκεπτών  του νησιού για τους φτερωτούς επισκέπτες. Ειδικότερα:

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 διοργανώνεται δράση ορνιθοπαρατήρησης για το κοινό στους υγροτόπους των Αλυκών Καλλονής, στην περιοχή 9 Καμάρες.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 17.00 θα οργανωθεί εξόρμηση ορνιθοπαρατήρησης στην περιοχή των παρατηρητηρίων στον υγρότοπο του Κόλπου Καλλονής.

Οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια κατάλληλου εξοπλισμού (κυάλια/τηλεσκόπια) και με κατάλληλη καθοδήγηση θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολύ σημαντικά είδη μεταναστευτικών πουλιών στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής.

Η συμμετοχή στη δράση δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδιά (8 ετών και άνω), και μετά από δήλωση συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να έχουν πρότερη εμπειρία στην παρατήρηση πουλιών.

Περισσότερα για τα πουλιά και τις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής: www.lesvosbirds.gr και τη σελίδα του στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.