Πεζοπορία και Φιλανθρωπική Δράση στα Μιστεγνά: Εξερευνώντας τη Θερμή και το Σπήλαιο του Αγίου Θυμιανού

Κοντά στην πόλη θα περπατήσουμε αυτήν την Κυριακή και, πιο συγκεκριμένα, στο ανατολικό μέρος του νησιού: στα φαράγγια της Θερμής και από τα Μιστεγνά στο σπήλαιο του Αγίου Θυμιανού. Μετά το τέλος των διαδρομών, θα περάσουμε όλοι από τα Μιστεγνά, όπου ο δραστήριος τοπικός πολιτιστικός σύλλογος «Οι Μιστεγνιώτες» οργανώνει ένα (διήμερο) φιλανθρωπικό μπαζάρ ρούχων.

Σας περιμένουμε λοιπόν, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 στο My Market, ώστε στις 08:30 να ξεκινήσουμε με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας για τη περιοχή της Θερμής και στη συνέχεια για τα Μιστεγνά. Οι διαδρομές της Κυριακής αυτής θα είναι (σχεδόν) κυκλικές και θα γίνουν ως εξής:

Πρώτη θα αποβιβαστεί από το λεωφορείο η ομάδα του Δαμιανού Σταθάκη λίγο μετά το γήπεδο της Θερμής. Θα διασχίσει το φαράγγι του Παλαμά (Μικρού Ρέματος), θα κινηθεί κυκλικά στο ύψωμα Παλαμάς μέχρι το εξωκλήσι του Άη-Γιάννη κι από εκεί θα επιστρέψει από το φαράγγι της Θερμής (ρέμα της Λαγκαδιάς) και θα καταλήξει στο γήπεδο της Θερμής. Πρόκειται για μια δύσκολη διαδρομή, 13 περίπου χιλιομέτρων.

Η δεύτερη ομάδα με οδηγό τη Μαρία Δεληγιώργη θα αποβιβαστεί στα Μιστεγνά, απ’ όπου θα ξεκινήσει την διαδρομή της ανηφορικά, κινούμενη σε μονοπάτια και αγροτικό δρόμο, για το σπήλαιο του Αγίου Θυμιανού και στη συνέχεια θα επιστρέψει στα Μιστεγνά, ακολουθώντας διαφορετικό δρομολόγιο, όπου θα έχει χρόνο να επισκεφτεί το φιλανθρωπικό μπαζάρ. Τέλος, θα κατηφορίσει από τα Μιστεγνά προς την παραλία για μπάνιο και για φαγητό. Πρόκειται για μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας, 8 περίπου χιλιομέτρων.

Μια τρίτη ομάδα με οδηγό τον Γρηγόρη Τσουμάρη θα αποβιβαστεί κι αυτή στα Μιστεγνά και, αφού περιηγηθεί στο χωριό και στο χώρο του μπαζάρ, θα κατεβεί στην παραλία των Μιστεγνών, όπου θα συναντηθούν όλες οι ομάδες.

Στην παραλία Μιστεγνών θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να κολυμπήσουμε, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, και να φάμε σε κάποιο από τα εστιατόρια της επιλογής μας.
Τέλος, μετά το φαγητό, το λεωφορείο θα μας παραλάβει από την παραλία των Μιστεγνών και θα μας μεταφέρει στη Μυτιλήνη.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running και ρούχα κατάλληλα για την εποχή, να έχετε μαζί σας άφθονο νερό, καπέλο και αντηλιακό. (Οπωσδήποτε μαγιό και πετσέτα, εάν έχετε την πρόθεση να κολυμπήσετε).

Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας αυτοκίνητο.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο έως την Παρασκευή 18:00. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415,  ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.

Καλή αντάμωση!