Καταδίκη των Συγχωνεύσεων: Στήριξη στην Ποιοτική Εκπαίδευση από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων του Υπουργείου Παιδείας που ως σκοπό τους έχουν την εξοικονόμηση προσωπικού και δηλώνει ότι θα παλέψει με κάθε μέσο για την αποτροπή τους, προασπίζοντας το δικαίωμα των μαθητών/τριών για πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση.

Μετά τα δύο πρώτα κύματα συγχωνεύσεων που βιώσαμε με την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς,, το Υπουργείο Παιδείας επανέρχεται συνενώνοντας/ καταργώντας και άλλα τμήματα, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα και αδιαφορώντας για την αναστάτωση που δημιουργεί. Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Νηπιαγωγείου Σκοπέλου, όπου συγχωνεύονται τα δύο τμήματά του σε ένα, και του Νηπιαγωγείου Ερεσού όπου καταργείται το Ολοήμερο. Οι συγχωνεύσεως αυτές, όπως άλλωστε συνέβη και με τις προηγούμενες, δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε τη νομοθεσία που προβλέπει συγκεκριμένο χώρο στην αίθουσα για τον κάθε μαθητή, ούτε γνωματεύσεις του ΚΕΔΑΣΥ για ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών, ούτε βέβαια την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κάλυψη ενός μικρού μόνο κλάσματος των κενών που αφορούν στην παράλληλη στήριξη των σχολείων.

Ουσιαστικά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βάζει την εκπαίδευση στο κρεβάτι του Προκρούστη, κόβοντας ό,τι θεωρεί ότι περισσεύει προκειμένου να περικόψει δαπάνες, την ίδια στιγμή που επαίρεται για την θετική πορεία της οικονομίας.

Είναι χρέος μας να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου από κοινού με τους γονείς είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την μάχη του ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων αλλά και συνολικά, ενάντια στις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας που πλήττουν τη Δημόσια Εκπαίδευση.