Παρέμβαση Δήμαρχου Δυτικής Λέσβου για τη Συνέχιση Παρουσίας του Επεμβατικού Καρδιολόγου Α. Μίλκα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης


Παρέμβαση προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τη διερεύνηση της δυνατότητας για τη συνέχιση της παρουσίας του Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, Επεμβατικού Καρδιολόγου Αναστάσιου Μίλκα για δύο ημέρες την εβδομάδα στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, πραγματοποίησε με επιστολή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Ο Δήμαρχος στην επιστολή που κοινοποιεί στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και στον Υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη, σημειώνει για τον εξαίρετο επιστήμονα και αξιωματικό του Στρατού πως η παρουσία του στο νεοσύστατο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης σώζει αποδεδειγμένα και απολύτως μετρήσιμα, ζωές.

«Κύριοι Υπουργοί,

Παίρνω το θάρρος δια της παρούσης να επικοινωνήσω απευθείας μαζί σας, αφενός για να σας ευχαριστήσω εκ μέρους –είμαι βέβαιος- όλης της κοινωνίας του ακριτικού μας νησιού της Λέσβου, για την πολύτιμη υπηρεσία του Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, Επεμβατικού Καρδιολόγου Αναστάσιου Μίλκα, αφετέρου να σας συγχαρώ για όλα όσα επιστήμονες, αξιωματικοί και Άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων προσφέρουν σε έναν ιδιαίτερο τόπο σαν το δικό μας.

Για τη Λέσβο μας, η έννοια της «ασφάλειας» αντιλαμβάνεστε ότι έχει μία εντελώς διαφορετική σημασία για κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. Και τα τελευταία τρία χρόνια που ένας Αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ηγείται της λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο «Βοστάνειο» της Μυτιλήνης με εντυπωσιακά αποτελέσματα που αποδεικνύουν, απολύτως μετρήσιμα, ότι σώζονται ζωές, αποτελούν ένα κορυφαίο παράδειγμα στήριξης των κατοίκων του ακριτικού και πολύπαθού μας νησιού.

Κύριοι Υπουργοί,

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Μυτιλήνης, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά άνω των 1000 στεφανιογραφιών και περίπου 250 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις, μειώνοντας σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κατά 150 άτομα ετησίως, τη θνησιμότητα από καρδιοαγγειακούς λόγους. Καθιστώντας το Εργαστήριο ως ένα από εκείνα που δεν έχουν να ζηλέψουν πια τίποτα από άλλα επώνυμα της ηπειρωτικής χώρας».

Ο Δήμαρχος ακόμη στην επιστολή του σημειώνει ότι από τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, οι κάτοικοι της Λέσβου απαλλάσσονται και από την πολυήμερη αναμονή για προγραμματισμένα χειρουργεία σε κεντρικά νοσοκομειακά ιδρύματα στην πρωτεύουσα και στη Θεσσαλονίκη καθώς και από το δυσβάστακτο κόστος των μετακινήσεών τους.

Και καταλήγει:  «Μέσω της επιστολής μου λοιπόν και εκφράζοντας με βεβαιότητα λέω ξανά όλη την κοινωνία της Λέσβου, ζητώ ως Δήμαρχος τη διερεύνηση από μέρους σας της δυνατότητας για την συνέχιση της παρουσίας του κ. Μίλκα για δύο ημέρες την εβδομάδα στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπως συμβαίνει σήμερα μέχρι και την τελική ανταπόκριση στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για πρόσληψη μόνιμου επεμβατικού καρδιολόγου η οποία έως σήμερα βαίνει άγονη σε κάθε προκήρυξη

Καταθέτοντας ταπεινά και τον προσωπικό μου θαυμασμό από την επαφή μου μαζί του για την εντυπωσιακή υπευθυνότητα, ανθρώπινη συμπεριφορά και σπουδαία επιστημονική κατάρτιση του Αξιωματικού σας κ. Μίλκα, επαναλαμβάνω την ευγνωμοσύνη μου και ελπίζω στην συνέχιση αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας την οποία και έχουμε όλα αυτά τα χρόνια.»