Μουσική Μαγεία στο Μουσείο Βρανά: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Χριστίνα Πουλίτση Σαγηνεύουν το Κοινό


Μια μοναδική βραδιά έζησαν οι παρευρισκόμενοι το απόγευμα του Σαββάτου στο Μουσείο Βρανά, όπου πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκε για να απολαύσει την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο βιολί και τη διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση. Η συναυλία αποτέλεσε την κορύφωση των διήμερων εκδηλώσεων προς τιμήν του Τούρκου επιχειρηματία Ραχμί Κοτς, που τιμήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη συμβολή του στη σύσφιξη των πολιτιστικών, εμπορικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα δήλωσε ότι οι θάλασσες της Μεσογείου θα πρέπει να ενώνουν τους λαούς, όπως και η μουσική ενώνει τους ανθρώπους, τονίζοντας τη σημασία του έργου του Ραχμί Κοτς. Η ίδια επισήμανε ότι είχε δώσει συναυλία στο Μουσείο Βρανά το 2005, πριν από την αναστήλωσή του, και δεσμεύτηκε να επιστρέψει το καλοκαίρι του 2025. Η Χριστίνα Πουλίτση, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Λέσβο, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τη διοργάνωση και συνεχάρη την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία.

Το κοινό γοητεύτηκε από την ερμηνεία των δύο καλλιτέχνιδων και χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα στο κατάμεστο μουσείο. Ο πρόεδρος της πολιτιστικής «Εταιρείας Αρχιπέλαγος», Νίκος Σηφουνάκης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ξενάγησε τον Ραχμί Κοτς και τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου στους χώρους του Μουσείου.