Συμμετοχή του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα σε προσυνεδριακή συνάντηση της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη

Στην προσυνεδριακή συνάντηση της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ενόψει του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Ρόδο, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης & Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Χριστόφας αναφέρθηκε στον ρόλο της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στα υπάρχοντα εργαλεία για τον σκοπό αυτό, επισημαίνοντας ωστόσο και τις προκλήσεις, που δυσκολεύουν συνολικά το έργο των Δήμων. Ειδικότερα, έκανε αναφορά μεταξύ άλλων στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και τα δεδομένα ζητήματα βιωσιμότητας των Δήμων και τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Την προηγούμενη ημέρα, ο κ. Χριστόφας συνάντησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, με τον οποίο συζήτησαν  και αντάλλαξαν απόψεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι αλλά και για τις προοπτικές και το πλάνο σύμπραξης σε ζητήματα που αφορούν τις δύο περιοχές.

Λίγο αργότερα, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης συνάντησε μέλη της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης, που την επόμενη χρονιά συμπληρώνει 100 χρόνια από την πρώτη της σύσταση, και συζήτησε μαζί τους το πλάνο δράσεών τους για το επόμενο διάστημα.