Έντονο Κύμα Ψύχους Προβλέπεται στην Ευρώπη: Ειδικότερα για την Ελλάδα


Ένα ισχυρό κύμα ψύχους αναμένεται να πλήξει την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, με την Ελλάδα να βρίσκεται μεταξύ των χωρών που θα επηρεαστούν περισσότερο. Σύμφωνα με την μετεωρολογική πλατφόρμα WXCharts, η νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, θα βιώσει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τις 25 Οκτωβρίου και μετά.

Η κατάσταση του καιρού στην Ελλάδα θα χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες βροχοπτώσεις. Οι μέσες θερμοκρασίες αναμένονται γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις νότιες περιοχές θα υπάρξουν πιο ήπιες συνθήκες με θερμοκρασίες από 3 έως 11 βαθμούς.

Οι γειτονικές χώρες αναμένεται να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Στην Τουρκία, για παράδειγμα, οι θερμοκρασίες προβλέπεται να υποχωρήσουν κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Αυτές οι απότομες καιρικές μεταβολές οφείλονται σε μια τροπική καταιγίδα που κινείται από τον Ατλαντικό προς την Ευρώπη, επηρεάζοντας χώρες όπως η Γερμανία, η Δανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία, όπου έχουν ήδη εκδοθεί προειδοποιήσεις για έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.