Κοσμοσυρροή για τον Εορτασμό του Αγίου Ιγνατίου, Επισκόπου Μηθύμνης του Αγαλιανού

Με λαμπρότητα και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός του Αγίου Ιγνατίου, Επισκόπου Μηθύμνης, σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής συγκίνησης. Πλήθος πιστών από όλη τη Λέσβο συνέρρευσε στα ιστορικά μοναστήρια του Αγίου Ιγνατίου, τη Μονή Λειμώνος και τη Μονή Μυρσινιώτισσας, για να τιμήσει τον προστάτη άγιό τους, του οποίου η πνευματική και κοινωνική προσφορά άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στο νησί.

Η εορταστική λειτουργία τελέστηκε στον μεγαλοπρεπή ναό της Μονής Λειμώνος, που ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Άγιο Ιγνάτιο τον 16ο αιώνα. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Μηθύμνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Αγίου και την ανεκτίμητη προσφορά του στην εκπαίδευση, τη φιλανθρωπία, και την οργάνωση της τοπικής εκκλησίας κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Ο εορτασμός περιλάμβανε επίσης λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Ιγνατίου, συνοδεία ιερέων, τοπικών αρχών, και πιστών που έψαλαν ύμνους προς τιμήν του. Η λιτάνευση ξεκίνησε από την Ιερά Μονή και κατέληξε στην πλατεία της Καλλονής, όπου πραγματοποιήθηκε δέηση για την ευημερία του νησιού και των κατοίκων του.

Η ετήσια γιορτή αυτή αποτελεί μια σημαντική θρησκευτική και κοινωνική εκδήλωση για τους κατοίκους της Λέσβου, καθώς φέρνει κοντά ανθρώπους όλων των ηλικιών, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση και την πνευματική κληρονομιά του Αγίου Ιγνατίου.