Υπογραφή Σύμβασης για την Αποκατάσταση Βατότητας της Οδού Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου προϋπολογισμού 5.000.000€


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε χτες στο Μεγαλοχώρι  την σύμβαση κατασκευής του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΟΔΟΥ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΓΙΑΣΟΥ» με προϋπολογισμό 5.000.000 €  και πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Παρόντες ήταν ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης, Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, ο Πρόεδρος του Μεγαλοχωρίου Δημήτρης Μουτζούρης, ο πρώην Δήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο πρώην Πρόεδρος του Πλωμαρίου Γιάννης Ξανθούλης, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και κάτοικοι της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Είμαι συγκινημένος και ιδιαίτερα ευτυχής γιατί ένα έργο που το παλεύω προσωπικά εδώ και πέντε χρόνια φτάνει σήμερα στο τελικό στάδιο και θα υλοποιηθεί. Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή, ενώνει δυο  μεγάλες Δημοτικές Ενότητες την Αγιάσο και το Πλωμάρι και πλέον όσοι επισκέπτονται την μία περιοχή θα μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση και στην άλλη χωρίς να χρειαστεί να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα. Έχοντας καταγωγή από το Μεγαλοχώρι έχω ζήσει την αγωνία και την μεγάλη επιθυμία των κατοίκων του χωριού, των ανθρώπων που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την γεωργία για να γίνει αυτός ο δρόμος και είμαι περήφανος που σήμερα αυτή η Περιφερειακή Αρχή υλοποιεί ένα έργο που περίμενε επί δεκαετίες στα συρτάρια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέδραμαν με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα. Τον Βουλευτή κ. Αθανασίου, τον  Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηκυριαζή  και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας που ξεπέρασε τα εμπόδια που κατά καιρούς βρίσκαμε μπροστά μας, τους ιδιοκτήτες γης κατά μήκους του δρόμου που παραχώρησαν δωρεάν κομμάτια που τους ανήκαν για να προχωρήσει ο δρόμος γρήγορα».

Ο Πρόεδρος του Μεγαλοχωρίου Δημήτρης Μουτζούρης δήλωσε:

«Είναι μια μεγάλη μέρα για το χωριό μας και για την ευρύτερη περιοχή. Είναι ένα έργο που περιμέναμε επί δεκαετίες, θυμάμαι από μικρό παιδί να συζητάνε για τον δρόμο αυτό και ήρθε η ώρα να το δούμε να γίνεται πράξη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη γιατί το πάλεψε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του και είναι συνεπής στον λόγο του. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αθανασίου για την δική του συμβολή αλλά και τους συγχωριανούς μου οι οποίοι έδωσαν την συγκατάθεσης τους σε σημεία του δρόμου που τους ανήκαν, ώστε να προχωρήσει χωρίς απαλλοτριώσεις το έργο».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής,  δήλωσε:

« Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό το οποίο παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συναντήσαμε, ήταν προσωπική δέσμευση του Περιφερειάρχη ο οποίος καθημερινά μας «ενοχλούσε» και μας παρότρυνε να προχωρήσουμε για να υλοποιηθεί. Χαιρόμαστε γιατί μετά το Νάπη – Πελόπη, το μεγάλο έργο των συντηρήσεων σε όλο το οδικό δίκτυο της Λέσβου, τον Κόμβο στο Καλαμάρη που ολοκληρώθηκε και το Αμπελικό – Σταυρός που θα ξεκινήσει και αυτός άμεσα, ξεκινάμε ένα ακόμη έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα αλλάξει ριζικά την περιοχή και θα βοηθήσει ποικιλοτρόπως κατοίκους και επισκέπτες».