Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας: 40 Χρόνια Προσφοράς και Τιμής

Σήμερα, 20 Οκτωβρίου, η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει την «Ημέρα της Αστυνομίας», τιμώντας παράλληλα τον Προστάτη του Σώματος, τον Άγιο Αρτέμιο. Αυτή η ημέρα θεσμοθετήθηκε από την Πολιτεία για να αναγνωρίσει την πολύτιμη συνεισφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην ασφάλεια της χώρας και την προστασία της κοινωνίας.

Ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αντικατέστησε την Ελληνική Χωροφυλακή και την Αστυνομία Πόλεων. Σε όλη την Ελλάδα διοργανώνονται ειδικές εκδηλώσεις προς τιμήν της επετείου και της προσφοράς του Σώματος.

Στη Λέσβο, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, πραγματοποιούνται τιμητικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Αστυνομίας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δοξολογίες στις εκκλησίες της Μυτιλήνης και καταθέσεις στεφάνων σε μνημεία προς τιμήν των αστυνομικών που έχουν προσφέρει στην ασφάλεια του τόπου. Οι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν στις τοπικές εκδηλώσεις, αποτίοντας φόρο τιμής στην Ελληνική Αστυνομία και το έργο της.