Πεζοπορία στον Καστανιώνα της Αγιάσου την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024


Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος ο Ορειάς θα περπατήσει στα μονοπάτια της Αγιάσου που, όσο προχωράει το φθινόπωρο, γίνονται ολοένα και πιο όμορφα. Ο Καστανιώνας κάθε χρόνο το φθινόπωρο ντύνεται στα γιορτινά του και μας περιμένει να τον περιδιαβιούμε στα ατέλειωτα μονοπάτια του.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, σας προσκαλούμε να περπατήσετε μαζί μας στον Καστανιώνα της Αγιάσου. Το ραντεβού μας  θα είναι, στο My Market, ώστε να ξεκινήσουμε στις 08:30 με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας. Οι διαδρομές είναι κυκλικές και μπορείτε να έρθετε και με δικό σας μέσον.

Χωρισμένοι σε ομάδες κι ακολουθώντας διαφορετικές (κυκλικές) διαδρομές θα κινηθούμε ως εξής:

Η πρώτη ομάδα με οδηγό τον φίλο του συλλόγου μας Παναγιώτη Κουτσκουδή θα ξεκινήσει ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγεί προς το Σανατόριο, θα κινηθεί προς Βάλανο, Άγιο Σπυρίδωνα και θα φτάσει στην περιοχή Μάρμαρο. Από εκεί θα ξεκινήσει η επιστροφή της για την Αγιάσο, αφού περάσει από τις περιοχές Μαλαντρά και Φολίδι. Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και η διάρκειά της θα είναι 3 με 3,5 ώρες..

Η δεύτερη ομάδα, με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη, θα ξεκινήσει από την Αγιάσο και θα κάνει μια κυκλική διαδρομή στον Καστανιώνα 13-14 χιλιομέτρων σε μια πανέμορφη αλλά απαιτητική διαδρομή.

Η τρίτη ομάδα με οδηγό τον Γρηγόρη Τσουμάρη θα κάνει μια πιο εύκολη κυκλική διαδρομή 4 περίπου χιλιομέτρων.

Μετά το τέλος των διαδρομών θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην Αγιάσο, να ψωνίσουμε τοπικά προϊόντα και να φάμε σε εστιατόριο της επιλογής μας. Μετά το φαγητό, θα μας παραλάβει το λεωφορείο για την επιστροφή μας στη Μυτιλήνη.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας (ειδικά στις δύο πρώτες) απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running και ρούχα κατάλληλα για την εποχή.

Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο έως την Παρασκευή 18:00. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415,  ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.