Ημερολόγιο 2025 Ακρασιου Λέσβου


Ο Πολιτιστικός μας   Σύλλογος  ΑΚΡΑΣΙΟΥ Λέσβου  κυκλοφορεί  σε ΕΝΤΥΠΗ μορφή το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του 2025  με θέμα:  «ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΑΣΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ».

Πιστεύουμε ότι η έντυπη αυτή έκδοση αυτή θα σας αρέσει πάρα πολύ και αξίζει να στολίσετε το σπίτι σας με ένα ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ  γεμάτο αναμνήσεις από για την παλιά ζωή στο χωριό μας (μέσα από τα  μουσειακά κειμήλια, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που οι πρόγονοί μας τα’ φτιαχναν με μεράκι και αγάπη σαν αληθινοί καλλιτέχνες. 

Είναι εθνικά αγαθά και κληρονομιά όλων των Ακρασιωτών  και παράλληλα αποδεικτικά στοιχεία της κοινής ιστορίας και των κοινών πεπρωμένων μας.  Σκοπός του  Μουσείου Ακρασίου Λέσβου  είναι να διατηρηθούν παραδοσιακά κειμήλια από τη ζωή των κατοίκων της παλιάς εποχής. Αποτελούν  την οικογενειακή και κοινωνική ζωή καθώς και τις επαγγελματικές απασχολήσεις των κατοίκων. 

Με πολύ κόπο έχει συγκεντρώσει ο Γιάννης  Γ. Κοντέλλης  όλη την ιστορία του χωριού από τον πρώτο οικισμό της Τζίγκλου μέχρι σήμερα. Κυριολεκτικά πρόκειται για ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟ.  Παρέδωσε  στο χωριό μας το  ΑΚΡΑΣΙ ο Γιάννης Κοντέλλης  αυτό το «θησαυρό» των 250 αντικειμένων, στεγασμένο σε μια θαυμάσια αίθουσα. Εδώ μέσα βρίσκεται όλο το παρελθόν του χωριού. Όλη η πολιτιστική παράδοσή του. Όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι γονείς μας, οι παππούδες μας και οι προπαππούδες μας.

Το Ημερολογιο κοστίζει 5 ευρώ μόνο.

Για την αγορά του  στο : gexve@hotmail.com ή στο FB στο ονομα Γεώργιος  Ξενοφωντα  Βερβέρης στο Messenger