Επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα στο Αναγνωστήριο Αγιάσου – Δέσμευση για Χρηματοδότηση της Επετειακής Έκδοσης των 130 Χρόνων


ΤηνΚυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024, επισκέφτηκε το Αναγνωστήριο Αγιάσου ο υφυπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Στέφανος Σωτ.  Γκίκας. Τον υποδέχτηκαν  και τον καλωσόρισαν ο πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του Πνευματικού Κέντρου για την πολύχρονη και στενή σχέση του Αναγνωστηρίου με τη Γενική Γραμματεία  Αιγαίου και τον Γενικό Γραμματέα Μανόλη Κουτουλάκη και την στήριξη που αυτή προσφέρει στις ποικίλες δραστηριότητες του Σωματείου.

Ακολούθησε ξενάγηση στη βιβλιοθήκη, στις αίθουσες εκμάθησης μουσικών οργάνων και εικαστικών εργαστηρίων, στο Λαογραφικό Μουσείο. Ο κ. Γκίκας εξέφρασε τη μεγάλη του   χαρά για την δυνατότητα που είχε να βρεθεί στην όμορφη Αγιάσο και να γνωρίσει από κοντά ένα από τα ιστορικότερα πολιτιστικά σωματεία της Ελλάδας, που αταλάντευτα και πιστά  εξακολουθεί να υπηρετεί την παράδοση και τον πολιτισμό και διαφημίζει την Αγιάσο και τη Λέσβο σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτήρισε δε το Λαογραφικό Μουσείο ως ένα από τα πλουσιότερα και ωραιότερα που έχει δει.

Ως έκφραση της ευγνωμοσύνης της Πολιτείας προς το Αναγνωστήριο ο κ. Γκίκας δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει την έκδοση που ετοιμάζει το Σωματείο για τη συμπλήρωση 130 χρόνων  ζωής, δράσης, προσφοράς.