Γιορτή Οινοτουρισμού στο Οινοποιείο Οινοφόρος: Ανακαλύψτε τη Μαγεία του Κρασιού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την  Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2024, το οινοποιείο του Οινοφόρου σας προσκαλεί να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης,  γνώσης και παράδοσης, με ανοιχτές πόρτες για το κοινό,  κατόπιν δήλωσης συμμετοχής!

Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μια ετήσια  εκδήλωση, που θεσμοθετήθηκε το 2009 από το Δίκτυο  Ευρωπαϊκών Οινοπαραγωγικών Πόλεων (RECEVIN),  προκειμένου να αναδείξει την πολιτιστική, τουριστική και  οικονομική σημασία της παραγωγής κρασιού σε πολλές  περιοχές του κόσμου. 

Ανακαλύψτε τα μυστικά του κρασιού μέσα από μια μοναδική  περιήγηση στους χώρους παραγωγής μας. Αφεθείτε στη  μαγεία της τέχνης της οινοποίησης, από το αμπέλι έως το  ποτήρι, και μάθετε από κοντά τη διαδικασία που μετατρέπει  τους καρπούς της γης σε υγρό χρυσάφι.

Ελάτε να απολαύσετε δωρεάν γευσιγνωσίες των εξαιρετικών  κρασιών μας, συνοδευόμενες από τοπικά προϊόντα, που  αναδεικνύουν τις γεύσεις και τα αρώματά τους. Ξεναγήσεις  από το έμπειρο προσωπικό μας, που θα σας αποκαλύψουν τα  μυστικά των ποικιλιών μας και τις ιδιαίτερες τεχνικές  παραγωγής.


Λίγα λόγια για τον Οινοτουρισμό

Ο οινοτουρισμός είναι μια εξειδικευμένη μορφή τουρισμού  που συνδυάζει την αγάπη για το κρασί με την εξερεύνηση  οινοπαραγωγικών περιοχών και με επισκέψεις σε ιστορικά  αξιοθέατα, τοπικές εκδηλώσεις και γαστρονομικές απολαύσεις,  καθιστώντας τον μια ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία.

Ο οινοτουρισμός έχει αποκτήσει αυξανόμενη σημασία τα  τελευταία χρόνια, ενισχύοντας την ανάπτυξη των τοπικών  οικονομιών και την προώθηση των πολιτιστικών και φυσικών  πόρων μιας περιοχής. Ιδιαίτερα για το νησί της Λέσβου, ο  συνδυασμός των φημισμένων τοπικών προϊόντων με τα κρασιά  του νησιού προσφέρει μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία  που αναδεικνύει την τοπική ταυτότητα. Επιπλέον, η Λέσβος  είναι γνωστή για την μακραίωνη παράδοση στην παραγωγή  κρασιού, καθώς και για την πλούσια πολιτιστική της ιστορία.

Ο οινοτουρισμός, λοιπόν, είναι κάτι περισσότερο από μια απλή  γευσιγνωσία κρασιού. Είναι μια πολυδιάστατη εμπειρία που  συνδυάζει τον πολιτισμό, την ιστορία, τη φύση και τη  γαστρονομία, ενώ ενισχύει την αλληλεπίδραση του επισκέπτη  με την τοπική παράδοση και τους παραγωγούς κρασιού.

Το ταξίδι στο κρασί ξεκινά εδώ

Είτε είστε λάτρης του κρασιού είτε αναζητάτε μια πρώτη  γνωριμία με τον μαγευτικό κόσμο του, το κτήμα Οινοφόρος  είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί και να σας προσφέρει μια  αξέχαστη οινική εμπειρία.

Ο κόσμος του κρασιού είναι ένα ταξίδι μέσα από αρώματα και  γεύσεις, ένας μαγικός κόσμος που σας προσκαλεί να τον  ανακαλύψετε με όλες σας τις αισθήσεις. Κάθε μπουκάλι κρασί  είναι σαν ένα κρυμμένο μυστικό, μια ιστορία που περιμένει να  ειπωθεί. Από την πρώτη στιγμή που το άρωμα γεμίζει το ποτήρι σας, ταξιδεύετε στους αμπελώνες, όπου ο ήλιος  αγκαλιάζει τα σταφύλια και η γη τους προσφέρει τη σοφία  αιώνων.

Κάθε ποικιλία σταφυλιού από κάθε περιοχή φέρει μαζί της μια  προσωπικότητα που εκφράζεται σε κάθε γουλιά. Το λευκό  κρασί παρασύρει σε δροσερές βραδιές, όπου τα αρώματα των  φρούτων και των λουλουδιών κυριαρχούν, ενώ το ερυθρό  κρασί προσφέρει βαθιά μονοπάτια γεύσεων, με νότες  μπαχαρικών και ώριμων φρούτων.

Κλείστε τη θέση σας τώρα και γίνετε μέρος αυτής της  παγκόσμιας γιορτής που τιμά το κρασί, την παράδοση και τους  ανθρώπους που το δημιουργούν.

 

Πληροφορίες Εκδήλωσης:

Ημερομηνία: Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024

Ώρες λειτουργίας: 16.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ.

Τοποθεσία: Βιομηχανική ζώνη Ουτζάς, Καρά Τεπές, Μυτιλήνη,  81100

Είσοδος: Ελεύθερη, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής,  επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2251044738 ή μέσω e mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

oinoforos_lesvos@hotmail.com

Σας περιμένουμε για μια οινική εμπειρία που θα ξυπνήσει όλες  τις αισθήσεις σας!