Συνάντηση Περιφερειάρχη με Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Σπανάκη


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Μυτιλήνη τον Υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Περιφερειάρχη και παραβρέθηκε στην έναρξη των εργασιών της  Πανελλήνιας Συνάντησης των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξη η οποία πραγματοποιείται  φέτος στη Μυτιλήνη από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024, με οικοδεσπότη το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που παίζουν τα Περιφερειακή Ταμεία στην λειτουργία των Περιφερειών χαρακτηρίζοντας τα ως αναπτυξιακά εργαλεία:

« Σας καλωσορίζω στην Λέσβο στην πολύ σημαντική αυτή Συνάντηση των Περιφερειακών Ταμείων και ευχαριστώ τον Υφυπουργό Εσωτερικών  κ. Σπανάκη ο οποίος αποδέχτηκε άμεσα την πρόσκληση μου και μας τιμά με την παρουσία του.Ο ρόλος των Περιφερειακών Ταμείων είναι κομβικός για την λειτουργία των Περιφερειών και παίζουν καθοριστικό ρόλο.  Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί πριν δυο χρόνια επέλεξα τον κ. Καδή για την θέση του Προϊσταμένου και το έργο του με έχει δικαιώσει. 

Οι εργασίες της τριήμερης αυτής Συνάντησης με την συμμετοχή δεκάδων στελεχών των Περιφερειακών Ταμείων από όλη την Ελλάδα  αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, ενίσχυση της συνεργασίας και προώθηση των βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης. Παράλληλα έχουμε οργανώσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε διάφορες περιοχές της Λέσβου, ώστε να γνωρίσετε τις ομορφιές του νησιού και να τις μεταλαμπαδεύσετε στις δικές σας Περιφέρειες».