Η Μόρια τίμησε τον στρατιώτη ΑΣΗΜΑΚΗ ΜΠΟΥΡΕΚΑ

 

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
Η Μόρια τίμησε τον στρατιώτη 
ΑΣΗΜΑΚΗ ΜΠΟΥΡΕΚΑ  που έπεσε πολεμώντας με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΔΥ.Κ στις
16 Αυγούστου 1974 στην Κύπρο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων. 

Σε μια σεμνή τελετή η Δημοτική Κοινότητα Μόριας του Δήμου Μυτιλήνης σε συνεργασία με  Συλλόγους απέτισαν φόρο τιμής στον πεσόντα αγωνιστή στην Κύπρο το 1974 ,ΑΣΗΜΑΚΗ ΜΠΟΥΡΕΚΑ του Μενέλαου από τη Μόρια.
Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο στον Ι.Ν.Αγίου Βασιλείου  και εν συνεχεία Τρισάγιο στην προτομή του Ήρωα στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου από τον Πατέρα Νικόλαο Βαλάκο
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Βουλευτή Ν.Λέσβου κ.Παναγιώτη Παρασκευαΐδη,τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ.Παναγιώτη Χριστόφα ,την Δ.Κ.Μόριας από το Τοπικό Μέλος κ.Σοφία Φραγκάτου, τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Λέσβου, κ. Τιμολέοντα Θεοφανέλλη, από τον κ.Δημήτρη Γιασά εκ μέρους του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Λέσβου, από την οικογένεια του πεσόντος και από εκπροσώπους των Συλλόγων. Στην τελετή παρέστη και εκπρόσωπος των Στρατιωτικών Αρχών του τόπου μας.
Η ομιλία εκφωνήθηκε απο την Πρόεδρο της Δημ.Κοινότητας Μόριας κ.Μαριάνθη Μακρή.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η ΕΠΑΝΩ ΣΚΑΛΑ"
Μυτιλήνης κ Μάκης Βενέτας, δώρισε στην Κοινότητα μια κυπριακή σημαία και ένα αρχαίο νόμισμα της Πάφου και αναγνώστηκε ο κατάλογος των ονομάτων των οπλιτών που συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο το 1974.
Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο. Επίσης προσφέρθηκε κέρασμα   απο τους Συλλόγους και την οικογένεια του Ήρωα.
Στην τελετή παρέστη και εκπρ
"ΑΘΑΝΑΤΟΣ "ΗΡΩΑ,ΑΣΗΜΑΚΗ ΜΠΟΥΡΕΚΑ!