Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Αρίων Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου



Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, ο Μόλυβος φιλοξένησε για δωδέκατη χρόνια το Αρίων Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου, με τέσσερις συναυλίες, μια στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στην Αγία Παρασκευή και τρείς στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δεσμός».


Ακούσαμε σπουδαίους καλλιτέχνες σε βιολιστικό ντούο, καθαριστικό τρίο, αλλά και δύο συναυλίες με μελοποιημένη ποίηση και τραγούδια του μεσοπολέμου.


Χθες, Κυριακή 4 Αυγούστου, στον όμορφο χώρο του Πολυχώρου Πολιτισμού «Δεσμός», ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ με μια ποιητική μουσική αφήγηση, με οδηγό το μελοποιημένο έργο πάνω στον λόγο σπουδαίων ποιητών, μια συναυλία με θέμα «Ο κύκλος των μελοποιημένων ποιητών». Οι καλλιτέχνες που πλαισίωσαν την συναυλία ήταν η Χριστίνα Μαξούρη, τραγουδίστρια και ηθοποιός και ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, πιανίστας.


Κάτοικοι του νησιού και παραθεριστές αγκάλιασαν με την παρουσία τους τις συναυλίες, επιβεβαιώνοντας τη γόνιμη σύνδεση του φεστιβάλ με την πολιτιστική ζωή του τόπου. Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες που ταξίδεψαν μέχρι τη Λέσβο και τον Μόλυβο μοιράστηκαν την τέχνη τους, τις δημιουργίες τους, τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και γοήτευσαν το κοινό του φεστιβάλ. Πολύτιμο αντίδωρο, η ομορφιά του νησιού, η απλότητα και η φιλοξενία των Μολυβιατών.


Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου κλείνει για μια ακόμα χρονιά τον Αρίωνα, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση και ανανεώνει το ραντεβού του με προσήλωση στους υψηλούς στόχους του.


Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και το πρόγραμμά του στο: http://www.arionfestival.com/


Το 12ο ΑΡΙΩΝ - Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου διοργανώθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, την Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.


Η δράση "Αρίων Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου" πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και από διάφορους φορείς και χορηγούς.


Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡT Αιγαίου, ΕΡΤ3 & Aeolos TV

Καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια φεστιβάλ: Κορίνα Βουγιούκα


Καλή αντάμωση και πάλι, του χρόνου!