3η ΜΕΡΑ - ΑΡΙΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΜΟΛΥΒΟΥ



Χθες στον όμορφο και κατάμεστο χώρο του Πολυχώρου Πολιτισμού «Δεσμός», το φιλόμουσο κοινό απόλαυσε, στο πλαίσιο του 12ου Αρίων - Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου μια μοναδική συναυλία, όπου αρχικά οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν σε ένα σαλόνι του μεσοπολέμου, παρέα με τον Αττίκ, τον Κώστα Γιαννίδη, τον Τίτο Ξηρέλλη και τον Λεό Ραπίτη και έπειτα στο δεύτερο μέρος, τριάντα χρόνια αργότερα, ακούστηκαν σπουδαία τραγούδια των Θεοδωράκη και Χατζιδάκι. Την συναυλία πλαισίωσαν η σοπράνο Ρόζα Πουλημένου, ο βαρύτονος Μιχάλης Ψύρρας, η κιθαρίστα Κορίνα Βουγιούκα και ο βιολονίστας Σπύρος Γκικόντης.


 


Σήμερα, Κυριακή 4 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δεσμός» στον Μόλυβο, υποδεχόμαστε δυο καλλιτέχνες, τη Χριστίνα Μαξούρη, τραγουδίστρια και ηθοποιό και τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη, πιανίστα, σε μια συναυλία με θέμα «Ο κύκλος των μελοποιημένων ποιητών». Μια ποιητική μουσική αφήγηση, με οδηγό το μελοποιημένο έργο πάνω στον λόγο σπουδαίων ποιητών.


 


Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και το πρόγραμμά του στο: http://www.arionfestival.com/


 


Το 12ο ΑΡΙΩΝ - Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, την Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.


 


Η δράση "Αρίων Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου" πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και στηρίζεται από διάφορους φορείς και χορηγούς.


Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡT Αιγαίου, ΕΡΤ3 & Aeolos TV


Καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια φεστιβάλ: Κορίνα Βουγιούκα


Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.