Εγκαίνια έκθεσης με έργα του Γ. Γουναρόπουλου και Θ.Χατζημηχαήλ στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης

Τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα του ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου και του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ με τίτλο «Συστήνοντας τον Θεόφιλο στον Teriade – Ο Γ. Γουναρόπουλος και η συγκυρία μιας συνάντησης» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 20:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης στο Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη. 

Η έκθεση πραγματοποιείται από τον Δήμο Μυτιλήνης σε συνεργασία με το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου και το Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Teriade με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θα διαρκέσει από τις 17/7 έως τις 31/8/2024 και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:30 έως τις 14:30.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης των εγκαινίων είναι το ακόλουθο:

20:00 – Έναρξη – Χαιρετισμοί

Π. Χριστόφας, Δήμαρχος Μυτιλήνης

Ε. Χιωτέλλη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Λίλα ντε Τσάβες – Χρονοπούλου, Πρόεδρος ΔΣ Μουσείου – Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη Teriade

Κ. Μανιατόπουλος, Διευθυντής Μουσείου – Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη Teriade

20:30 – 20:40

«Ο Γουναρόπουλος ανακαλύπτει το Θεόφιλο» από τον Ε. Βογιατζή, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Στέγη του Θεόφιλου».

20:45 – 20:55

«Έμπνευση και καινοτομία: Το Μουσείο Γουναρόπουλου και οι δράσεις του» από τη Ζ. Χαραλαμπίδου, Μουσειολόγο στο Μουσείο Γουναρόπουλου.

21:00 – 21:15

«Ο ζωγράφος Γ. Γουναρόπουλος, το έργο του και η πρώτη ‘εμφάνιση’ του Θεόφιλου στο Παρίσι» από τη Δ. Γιακουμή, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης, Επιμελήτρια στο Μουσείο Γουναρόπουλου.

21:15 – 21:30

«Θεόφιλος, Γουναρόπουλος, Teriade. Η «ανακάλυψη» του ασπούδαχτου ως συνιστώσα του ελληνοκεντρικού μοντερνισμού από την Μ.Γ. Μόσχου, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης.

21:30

Συζήτηση με τον συντονισμό της Ε. Σαμπανίκου, Καθηγήτριας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.