Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάπη

Υπό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου. Η πυρκαγιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν σε μικρές περιμετρικές εστίες.

Καθοριστικός παράγοντας για τον περιορισμό της φωτιάς ήταν η συνδρομή των εναέριων μέσων.

Ο Πρόεδρος του Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαϊδής -ο οποίος μάλιστα είναι πυροσβέστης- δήλωσε στον Αίολο «Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, η φωτιά επεκτάθηκε στο αλσύλλιο πάνω από την Κάπη και αυτή τη στιγμή όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εστιάζουν την προσπάθεια στο να μην περάσει την αντιπυρική ζώνη από την Κάπη προς Καρυανή. Στο κάτω μέτωπο όπου ξεκίνησε η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει ελεγχθεί. Πιστεύω ότι με βάση την εικόνα αυτή την ώρα, πολύ σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω την πυροσβεστική, τους εθελοντές , τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δυο Δήμων και της Περιφέρειας που ήταν κοντά μας από την πρώτη στιγμή» .

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς με οχήματα του Δήμου προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της πυροσβεστικής.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας μαζί με τον Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα Πολιτικής προστασίας Νίκο Καρασσάβα.

Πηγή | Φωτό: aeolos.tv