Μετακίνηση εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στην Πράγα


Εκπαιδευτική αποστολή του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης στην Πράγα στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική μετακίνηση δύο καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, της κ. Κατσαρού Αναστασίας Βιολόγου και του κ. Μαμουλέλλη Ευστρατίου Φυσικού, στην Πράγα της Τσεχίας στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus+ για την προγραμματική περίοδο 2021-2027. Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Στο σεμινάριο με τίτλο “Game-Based Learning and Gamification in the Classroom” διάρκειας 30 ωρών , οι συμμετέχοντες εισήχθησαν στην έννοια και την πρακτική της παιχνιδοποίησης, με ιδιαίτερη έμφαση στα κοινωνικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια που κάνουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες πιο συναρπαστικές και επομένως, αποτελεσματικές. Είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα δικό τους παιχνίδι, αφού εισήχθησαν σε ορισμένες έννοιες και μοντέλα σχεδιασμού παιχνιδιών!

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 18 Καθηγητές, Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί από την Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Σουηδία, Πολωνία και Ελλάδα!

Επιπλέον οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη της Πράγας μέσω δυο οργανωμένων ξεναγήσεων και να επισκεφτούν σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος!