Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η μαγευτική τελετή έναρξης στην Πόλη του Φωτός

Ένα μοναδικό υπερθέαμα παρακολούθησαν το βράδυ της Παρασκευής χιλιάδες θεατές, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η Γαλλία «έβαλε» τα καλά της και η Πόλη του Φωτός έλαμψε από άκρη σε άκρη για να υποδεχτεί εκατοντάδες αθλητές από όλο τον πλανήτη, εν όψει των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων. Την τελετή άνοιξε η ελληνική αποστολή και στη συνέχεια 85 πλοιάρια με 7.000 αθλητές και επισήμους, διέπλευσαν τον Σηκουάνα σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων.

Συγκίνηση μάλιστα, προκάλεσε η στιγμή που η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κρατούσαν την ελληνική σημαία την ώρα που διέσχιζαν τον Σηκουάνα. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, που η τελετή έναρξης λαμβάνει χώρα έξω από ένα στάδιο.

Η τελετή έναρξης είχε διάρκεια 3:45 ωρών και πραγματοποιήθηκε κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα, περνώντας από ιστορικά σημεία του Παρισιού, όπως ο Καθεδρικός της Νοτρ Νταμ και η γέφυρα του Νεφ. Σημειώνεται πως παρά την καταρρακτώδη βροχή όλα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι θεατές παρέμειναν μέχρι το τέλος.

Το αποκορύφωμα ωστόσο της βραδιάς, ήταν η στιγμή που μετά το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας, η οποία κατέληξε στον ουρανό με τη βοήθεια ενός τεράστιου αερόστατου, η Σελίν Ντιόν έκανε τη μεγάλη της επιστροφή τραγουδώντας το «L’Hymne à l’amour», ένα κλασικό τραγούδι του 1950 από την αείμνηστη Γαλλίδα ερμηνεύτρια Εντίθ Πιάφ.

Την τραγουδίστρια αποθέωσαν με χειροκροτήματα χιλιάδες θεατές, ενώ τέλος, τις εντυπώσεις έκλεψε ο Πύργος του Άιφελ που φωταγωγήθηκε έχοντας πάνω του και τους κύκλους των Ολυμπιακών Αγώνων.