Με μεγάλη επιτυχία η άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στο λιμάνι Μυτιλήνης



«Διενέργεια άσκησης καταπολέμησης ρύπανσης Κ. Λ. Μυτιλήνης»

1. Σας πληροφορούμε ότι η Υπηρεσία μας διενήργησε την 22/10/2023 από ώρα 07:00 έως 13:30 στο λιμένα Μυτιλήνης ‘ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ’ από κοινού με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, σε συνεργασία με τοπικούς Φορείς. Συμμετείχε προσωπικό του Δήμου Μυτιλήνης - (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) , Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καθώς και στελέχη ΝΑΣΛΕ.

2. Σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση του προσωπικού της Υπηρεσίας μας με υλικά και μέσα που διαθέτει, καθώς και η βελτίωση του επιπέδου συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς, Υπηρεσίες νήσου Λέσβου και εθελοντικές ομάδες.

3. Με την διενέργεια της άσκησης διαπιστώθηκε το επίπεδο ετοιμότητας για την καταπολέμηση -αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης του θαλασσίου περιβάλλοντος και ο άρτιος συντονισμός των ομάδων εργασίας, με σκοπό να αποφευχθούν και κατά το δυνατόν να ελαχιστοποιηθούν, οι δυσμενείς επιδράσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα και τον άνθρωπο.

4. Η άσκηση εξελίχθηκε σύμφωνα με το σενάριο επιτυχώς, το προσωπικό που συμμετείχε έλαβε ουσιώδη εκπαίδευση, ενώ δεν καταγράφηκαν ελλείψεις στον εξοπλισμό των παράκτιων εγκαταστάσεων.