Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με υποτίμηση νοημοσύνης



Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Παππά, άλλοι δυο βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος «παρέλασαν» στην Λέσβο χτες, προκειμένου να μας πείσουν με κάθε τρόπο, πόσο καλός θα είναι ως Περιφερειάρχης ο Αλκιβιάδης Στεφανής. 

Οι βουλευτές Ζωή Ράπτη και Ιάσων Φωτήλας, Αθηνών και Αχαΐας αντίστοιχα, ήρθαν στο νησί της Λέσβου, με έξοδα προφανώς του κράτους και συναντήθηκαν με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης αλλά και άλλους φορείς του νησιού. Ο λόγος της συνάντησης με τους φορείς αυτούς ήταν για να τους ζητήσουν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Στεφανή.

 Προσέξτε. Έρχονται δυο βουλευτές της κυβέρνησης με εντολή όπως οι ίδιοι είπαν του ίδιου του Πρωθυπουργού, συναντάνε θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς και τους ζητάνε να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κόμματος. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν και κάτι άλλο άλλωστε καθώς ο ένας από την Πάτρα και η άλλη από την Αθήνα, δεν ξέρουμε αν είχαν έρθει ξανά στο Βόρειο Αιγαίο πόσο δε να γνωρίζουν τα προβλήματα του. 

Τώρα πόσο λογικό ή αν θέλετε δημοκρατικό είναι να καλούνται φορείς και θεσμικοί παράγοντες προκειμένου να πάρουν γραμμή για το τι θα ψηφίσουν, μπορεί να το κρίνει ο λαός. 

«Έχουμε ρητή εντολή από τον Πρωθυπουργό να έρθουμε εδώ και να δυναμώσουμε την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή. Μία υποψηφιότητα που είναι προσωπική επιλογή του προέδρου. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την επόμενη ημέρα».

Τάδε έφη ο κ. Φωτήλας, ο οποίος ωστόσο δεν μας διευκρίνισε τι συνεπάγεται αυτό για την επόμενη ημέρα. Αν δηλαδή ο κόσμος του Βορείου Αιγαίου δεν ψηφίσει Στεφανή αλλά εκλέξει Μουτζούρη, τι θα συνεπάγεται? Πέραν του ότι ακούστηκε κάπως απειλητικό το παραπάνω, σίγουρα δεν είναι και δημοκρατικό αφού εμμέσως εμπεριέχει και μια απειλή. Εκτός αν θεωρεί ο εκ Αχαΐας ορμώμενος βουλευτής πως εδώ στο Βόρειο Αιγαίο, είμαστε πολίτες που δεν έχουμε κρίση και τα επιχειρήματα του είναι μόνο πως αν δεν ψηφίσετε αυτό που σας λέμε, δεν θα υπάρξει καλή συνεργασία. 

Επίσης ο κ. Φωτήλας ανέφερε πως η Λέσβος και το Βόρειο Αιγαίο έχουν αυξημένο ειδικό βάρος για την Νέα Δημοκρατία και την Κυβέρνηση και γι' αυτό καταδεικνύεται με την επίσκεψη του ίδιου και της κ. Ράπτη στο νησί. 

Να μας συγχωρέσει ο κ. Φωτήλας αλλά οι νησιώτες μάλλον δεν έχουν ανάγκη από καθρεφτάκια. Γιατί το να θεωρεί πως ερχόμενος στην Λέσβο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, έχοντας αυτή την αποστολή που μας είπε, δείχνει το ενδιαφέρον της ΝΔ για το νησί, τότε ή μας δουλεύει υποτιμώντας μας, ή ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται τα όσα λέει. 

Ας μη γελιόμαστε. Η όλη επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ της κυβέρνησης και των στελεχών της υπέρ του Αλκιβιάδη Στεφανή, υποτιμά τους νησιώτες και την νοημοσύνη μας. 

Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση που γίνεται ώστε να πειστεί ο πολίτης του Βορείου Αιγαίου για να ψηφίσει Στεφανή εκτός του ότι έχει εκβιαστικά διλλήματα, πρακτικές άλλων περιόδων και δη παλαικομματισμού, αφήνει πολλά ερωτηματικά για την επόμενη μέρα. 

Όταν ένας ολόκληρος κομματικός στρατός, μια κυβέρνηση με μπροστάρη τον ίδιο τον πρωθυπουργό έχει στήσει έναν ολόκληρο επικοινωνιακό στρατό για να «επιβάλλει» ουσιαστικά τον δικό της υποψήφιο, αυτό που αντιλαμβάνεται ο μέσος ψηφοφόρος με την κοινή λογική είναι πως την επόμενη μέρα διακυβεύονται πολλά. Που μάλλον δεν έχουν να κάνουν με το ΕΣΠΑ, την οικονομία και την ανάπτυξη. Τέτοια κινητοποίηση και τέτοια ζέση για την επόμενη μέρα, είναι μάλλον για πολλή πιο σοβαρά ζητήματα. Τα οποία θα αποκαλυφθούν αμέσως μετά τις εκλογές. 

ΥΣ: Η παραφιλολογία των δημοσκοπήσεων που δείχνουν στο ένα νησί 10 % μπροστά τον Στεφανή στο άλλο 5% κτλ. εκτός από το ότι δεν είναι πιστευτή γιατί αν ήταν πραγματικά τα στοιχεία θα είχαν δημοσιευθεί ήδη με κάθε επισημότητα, δεν ανταποκρίνεται και στην δημοσκόπηση της κοινωνίας. Την οποία δεν φαντάζεται ούτε η κα. Ράπτη, ούτε ο κ. Φωτήλας.