"Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ......"


Γράφει ο "παραπολιτικός"

Η είδηση της επίσκεψης του Υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά στην Λέσβο πέρασε στα ψιλά, καθώς ούτε κάτι καινούργιο ήρθε να μας πει, ούτε κάτι ήρθε να μας ανακοινώσει, πολύ δε περισσότερο δεν ασχολήθηκε καν με τα φλέγοντα θέματα που αφορούν το Υπουργείο Ναυτιλίας και δη το μεταναστευτικό και τις ροές. Μάλιστα αρχικά δεν κατανοήσαμε και τον σκοπό για τον οποίον μας επισκέφτηκε, καθώς είναι πρόσφατη η προηγούμενη επίσκεψη του στο νησί, συνοδεύοντας τον μέχρι πρότινος Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη. 

Εν αντιθέσει μάλιστα με την όλη εικόνα που έχουμε εμείς εδώ στην Λέσβο για την αύξηση των ροών, ο κ. Παππάς τα βρήκε όλα καλά λέγοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει. Βέβαια ο κ. Παππάς που εκλέγεται στην Ρόδο είδε (και δήλωσε μάλιστα και δημόσια ) και πρόσφατα στο νησί του που κάηκε πως ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε καλά και πως τα παραλένε όσοι υποστήριζαν ότι υπήρξαν μεγάλες καταστροφές. 

Τι ήρθε λοιπόν ο κ. Παππάς να κάνει στην Λέσβο? Μα φυσικά να προμοτάρει και να στηρίξει την υποψηφιότητα Στεφανή ως άλλος Μαυρογιαλούρος που επισκέπτεται τα χωριά και τις πόλεις, τάζοντας ως εκπρόσωπος του κόμματος, δρόμους, γεφύρια και…εξαφανίσομεν…

Ο κ. Παππάς λοιπόν, είχε σειρά επαφών με φορείς του νησιού, τους οποίους δεν είδε στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας, αλλά τους «κάλεσε» στο πεντάστερο ξενοδοχείο όπου διέμενε για να τους ακούσει και να τους…τάξει. 

Ο κ. Παππάς αφού άκουσε τα αιτήματα διαφόρων παραγωγικών ομάδων, έκλεινε την συζήτηση με την παρότρυνση θα σας ικανοποιήσουμε τα αιτήματα σας, αρκεί να στηρίξετε τον υποψήφιο μας Αλκιβιάδη Στεφανή, για να έχετε φωνή στην κυβέρνηση κτλ. Αυτή βέβαια την πρακτική που ακολουθεί ο κ. Παππάς, την ακολουθούν και άλλα στελέχη της ΝΔ είτε κεντρικά είτε τοπικά, τάζοντας ότι μπορεί κανείς να φανταστεί προκειμένου να πειστεί ο λαός της Λέσβου να ψηφίσει Στεφανή. Με λίγα λόγια όλο το σύστημα έχει πέσει πάνω στον στρατηγό για να τον εκλέξει. 

Δεν διευκρίνισε βέβαια ούτε ο κ. Παππάς, ούτε οι υπόλοιποι, τι θα συμβεί σε περίπτωση που όλοι αυτοί στους οποίους απευθύνται, δεν στηρίξουν την υποψηφιότητα του στρατηγού που θα καταλήξουν τα αιτήματα τους.

Δυστυχώς για τον κ. Παππά και τους ομοιδεάτες του στην κυβέρνηση, αλλά ευτυχώς για την δημοκρατία μας, οι πρακτικές Μαυρογιαλούρου στην Ελλάδα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, έχοντας μείνει κάποιες μόνο εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. 

Ο κόσμος μάλλον αντιδρά όταν του ζητάς ανταλλάγματα για να ικανοποιήσεις κάτι που δικαιούται και είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις και δεν ανέχεται τους έμμεσους εκβιασμούς. 

Η απορία μας βέβαια παραμένει. Τι έχουν στο μυαλό τους όλοι αυτοί της Κυβέρνησης και έχουν αναγάγει την εκλογή του Στεφανή σε υψίστης σημασίας θέμα στις εκλογές αυτές? Τι θέλουν να κάνουν στο Βόρειο Αιγαίο και επιδιώκουν πάση θυσία με κάθε τρόπο να εκλεγεί ένας απόλυτα κομματικός και ελεγχόμενος από την κυβέρνηση υποψήφιος?

ΥΣ: Αν ο κ. Παππάς και ο κάθε Παππάς, θέλει να στηρίξει την υποψηφιότητα Στεφανή , να μιλήσει με κόσμο και να τους πείσει μπορεί να το κάνει, πληρώνοντας ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης, πολυτελούς παραμονής, σίτισης κτλ της επίσκεψης του. 

Όταν το κάνει με τα χρήματα των πολιτών, είναι εκτεθειμένος. Και αυτός και αυτοί που τον έστειλαν…