ΑΣΠΊΔΑ: "Ο Αιολικός πρέπει να μείνει στην Μυτιλήνη"




Ανακοίνωση του συλλόγου εστίασης ΑΣΠΊΔΑ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν αιτήματος του Συνδέσμου Φιλάθλων Αιολικού Μυτιλήνης

Το ποδόσφαιρο εκτός από μία αγαπημένη αθλητική δραστηριότητα, είναι συνυφασμένο με τον ενθουσιασμό ,με τα παιδικά μας χρόνια και τον τόπο μας. Συνήθως η Κυριακή είναι η μέρα που γονείς ,παιδιά και μεγαλύτερες ηλικίες πηγαίνουν στον Ταρλά για χαρούν την ομάδα και να ξεχαστούν βλέποντας και συζητώντας για το ποδόσφαιρο.

Ο Αιολικός μας χάρισε την άνοδο στην κατηγορία και μαζί με αυτή ήρθαν και οι αναμνήσεις άλλων εποχών ,εποχών από τα παιδικά μας χρόνια και τον ενθουσιασμό που τα συνόδευε...

Χρόνο με το χρόνο, μεγαλώνουμε και χάνουμε τον ενθουσιασμό μας, ενώ και ο τόπος μας αλλάζει ριζικά και εκείνος παρασυρμένος από τον ρεαλισμό της οικονομικής πραγματικότητας.

Τον προηγούμενο χρόνο η SL2 σαφώς επηρεασμένη από τα απόνερα που άφησε ο COVID δεν λειτούργησε σε επαγγελματικά πρότυπα ,ενώ πολλές ομάδες παραιτήθηκαν του δικαιώματος συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα. Οι λόγοι ήταν ξεκάθαρα οικονομικοί…

Ο ιδιοκτήτης ,με γνώμονα την απρόσκοπτη παρουσία της ομάδας στην SL2 και παράλληλα να καθίσταται βιώσιμος ως οικονομικός οργανισμός ο σύλλογος, κινήθηκε προς την ορθότερη λύση.

Η λύση αυτή παγιώθηκε και κατέστη μόνιμη κάτι που δυστυχώς δεν ικανοποιεί τους φίλους ,τους φιλάθλους της ομάδας του νησιού μας, αλλά ούτε και τα καταστήματα εστίασης. Όλοι μας πέρα από την στήριξη που παρείχαμε στην ομάδα σαν επιχειρηματίες και σαν φίλαθλοι, βλέπαμε να δίνει και πρόσθετες ανάσες σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους , καθώς πέρα από την ομάδα του Αιολικού, φίλαθλοι και παίχτες άλλων ομάδων θα επισκέπτονταν το νησί πέραν της τουριστικής σεζόν.

Η λύση που προκρίνεται έναντι του συναισθηματισμού αλλά και της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας δεν μας αφήνει αδιάφορους. Σκοπός μας είναι να καταστούμε αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα μας εκπροσωπώντας ένα ολόκληρο νησί στην SL2.

Όλοι μας θέλουμε να δούμε όσο πιο ψηλά γίνεται την ομάδα της πόλης μας και να είναι ένα πραγματικό μέρος αυτής.