Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς "Εκπαιδευτικές δράσεις για τη φύση της Λέσβου"
Ενημέρωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου για τις δυνατότητας αξιοποίησης του ΚΠΕΝ Καλλονής
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα «Εκπαιδευτικές δράσεις για τη φύση της Λέσβου» που είχε ως στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου για εκπαιδευτικές δράσεις με αντικείμενο την φύση της Λέσβου.
Σκοπός του σεμιναρίου ειδικότερα ήταν η ανάδειξη της βιοποικιλότητας των υγροτόπων του Κόλπου Καλλονής και γενικότερα των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου μέσω των δράσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται για μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το σεμινάριο οργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και την Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τα Γεωπάρκα και την βιώσιμη ανάπτυξη νησιωτικών και παράκτιων περιοχών.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κα. Αικατερίνη Στρατάκη και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, κάτοχος της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στην ομιλία του σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής» αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας για την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου και ειδικότερα των υγροτόπων του Κόλπου Καλλονής και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρονται για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στη Σκάλα Καλλονής.
Ακολούθησε η ομιλία του Περιβαλλοντολόγου κ. Μιχάλη Μπάκα με θέμα «Ανακαλύπτοντας τη φύση της Λέσβου», ο οποίος παρουσίασε την μοναδική φυσιογνωμία και βιοποικιλότητα της Λεσβιακής φύσης με τους ελαιώνες, τα φυσικά δάση, τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, τους υγροτόπους και την ζωή που φιλοξενούν. Ειδικότερα παρουσιάστηκαν είδη πουλιών μερικά από τα οποία δεν συναντώνται σε άλλα μέρη της Ευρώπης και καθιστούν την Λέσβο ιδανικό προορισμό για ορνιθοπαρατήρηση.
Στην συνέχεια, η Περιβαλλοντολόγος κα. Ελένη Γαληνού παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις «Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις αλυκές Καλλονής και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής για σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Ειδικότερα παρουσίασε τόσο την δράση στο πεδίο με τον κατάλληλο εξοπλισμό (κυάλια κτλ) που δίνεται σε όσους συμμετέχουν όσο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου στην σκάλα Καλλονής.
Οι εργασίες του σεμιναρίου ολοκληρώθηκαν με συζήτηση και ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.
Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τους Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την παρουσίαση των δυνατοτήτων που προσφέρονται για εκπαιδευτικές δράσεις σχολείων με αντικείμενο την φυσική κληρονομιά της Λέσβου.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ