«Γεωλογικός χρόνος & η εξέλιξη της ζωής – Τα φυτά και τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου»


Τετάρτη 19 Αυγούστου και ώρα 10:00 π.μ. στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσφέρει στους μικρούς του φίλους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο νέο του εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γεωλογικός χρόνος & η εξέλιξη της ζωής – Τα φυτά και τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου», το οποίο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 19 Αυγούστου και ώρα 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι μια περιπέτεια και ένα παιχνίδι στις εποχές και στο χρόνο. Τα παιδιά καλούνται να αναζητήσουν ευρήματα που μας δίνουν πληροφορίες για τις αλλαγές των εποχών, να ταξιδέψουν στο γεωλογικό χρόνο, να γνωρίσουν φυτά και ζώα που ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια και να ανακαλύψουν μοναδικές πληροφορίες για το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το τρισδιάστατο διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι «Η εξέλιξη της ζωής στο γεωλογικό χρόνο» στο οποίο καλούνται να συσχετίσουν τις γεωλογικές εποχές του παρελθόντος με τα αντίστοιχα ζώα και φυτά που έζησαν την συγκεκριμένη περίοδο.

Στη συνέχεια, γνωρίζουν τα φυτά και τα ζώα του απολιθωμένου δάσους που έζησαν την περίοδο του Μειοκαίνου πριν από 20 περίπου εκατομμύρια χρόνια και προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα για τις μεταβολές του περιβάλλοντος, του κλίματος και των εποχών, ώστε να μπορέσουν να τα συγκρίνουν με ατ σημερινά φυτά και να αποκτήσουν νέες  γνώσεις για τις αλλαγές των εποχών και την εξέλιξη των φυτών και των ζώων με το πέρασμα του γεωλογικού χρόνου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

·         Καλωσόρισμα στο Μουσείο και εισαγωγή στο πρόγραμμα
·         Συζήτηση για βασικές έννοιες όπως εποχή, απολίθωμα, γεωλογικός χρόνος κ.ά.
·         Αναζήτηση πληροφοριών στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου
·         Συμμετοχή στο τρισδιάστατο εκπαιδευτικό παιχνίδι  «Η εξέλιξη της ζωής στο γεωλογικό χρόνο»
·         Καταγραφή και αποτύπωση των παρατηρήσεων στο χάρτη του γεωλογικού χρόνου
·         Καταγραφή και αποτύπωση των παρατηρήσεων στις εκπαιδευτικές καρτέλες
·         Επεξεργασία ευρημάτων και πληροφοριών
·         Σύνθεση των παρατηρήσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, e-mail: lesvospf@otenet.gr.