Τ. Βερρος: «Η κατάσταση τείνει πλέον να γίνει έκρυθμη- Έχει χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας στο νησί»
Φόβο και ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι στο νησί της Λέσβου εξέφρασε, μιλώντας στο Sputnik, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος. Σε συνέχεια της διαμαρτυρίας προσφύγων και μεταναστών ενάντια στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους στη Μόρια, το κλίμα παραμένει τεταμένο, με τη Δημοτική Αρχή να αγνοεί τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.
Την αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες ζητά επίμονα η δημοτική αρχή της Λέσβου, εκφράζοντας τη μεγάλη ανησυχία της για όσα θα ακολουθήσουν τις διαμαρτυρίες των τελευταίων ημερών από χιλιάδες αιτούντες άσυλο. Τονίζοντας ότι, «έχει χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας στο νησί», ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε στο Sputnik ότι δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.
«Δεν γνωρίζω πού θα καταλήξουν τα επεισόδια»
«Η κατάσταση τείνει πλέον να γίνει έκρυθμη. Όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές, πρέπει να προχωρήσει η αποσυμφόρηση του νησιού, αλλά δυστυχώς δεν το έχουμε δει ακόμα. Από την πρώτη μέρα ζητάμε την αποσυμφόρηση του νησιού. Πρέπει να φύγει ο κόσμος από δω. Δεν είναι δυνατόν μία δομή που δύναται να φιλοξενήσει 2.800 άτομα, να έχει 20-25 χιλιάδες άτομα. Από δω κι εμπρός, δεν γνωρίζω πού θα καταλήξουν τα επεισόδια που έχουν αρχίσει στο νησί. Το κλίμα είναι τεταμένο και υπάρχει διάχυτος εκνευρισμός, και μεταξύ όσων διαμένουν στη Μόρια και κυρίως μεταξύ των κατοίκων του νησιού. Έχει χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας στο νησί», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βέρρος.
Και συμπλήρωσε:
«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε αφορούσε στην επιθυμία της να κάνει μια νέα κλειστή δομή, κάτι το οποίο αρνούμαστε. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Ακούμε για το πλωτό φράγμα για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, κάτι το οποίο δεν ξέρω πώς μπορεί να λειτουργήσει επιχειρησιακά. Ο δήμος δεν ασκεί τη μεταναστευτική πολιτική, επομένως δεν έχουμε άποψη επ’ αυτού. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι εισροές είναι σχεδόν μηδενικές. Το θέμα είναι τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα. Υπάρχει φόβος στην τοπική κοινωνία, ανησυχία και αγνοούμε τι θα γίνει παρακάτω».
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ