Μαροκινός επιτέθηκε σε φοιτήτρια στο ύψος της Κεντρικής αγοράς Μυτιλήνης- Σωτήρια η παρέμβαση των περαστικών
Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο ύψος της Κεντρικής αγοράς
Αναστάτωσε το κέντρο της Μυτιλήνης το επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ ενός 19χρονου αλλοδαπού μετανάστη από το Μαρόκο και μιας 20χρονης φοιτήτριας που βρίσκεται στη Μυτιλήνη σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον αλλοδαπό.
Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο ύψος της Κεντρικής αγοράς της Μυτιλήνης όταν ο αλλοδαπός που σύμφωνα με την κατάθεσή του ήταν μεθυσμένος, επιτέθηκε στη νεαρή ασελγώντας σε βάρος της.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα Της Λέσβου με τον αλλοδαπό να επιχειρεί να την ακινητοποιήσει, η 20χρονη έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα να συνδράμουν για βοήθεια περαστικοί, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον αλλοδαπό ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Αστυνομία, άνδρες της οποίας μετέβησαν επί τόπου και προχώρησαν στη σύλληψή του.
Κατόπιν της ενεργοποίησης των περαστικών το περιστατικό περιορίστηκε στην προσπάθειά ασέλγειας του αλλοδαπού σε βάρος της φοιτήτριας.
Σύμφωνα με Τα Νέα Της Λέσβου ωστόσο σε βάρος του, όπως προβλέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία του απαγγέλθηκε από τον Εισαγγελέα Μυτιλήνης και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή για τα περαιτέρω.
Εισαγγελέας και Ανακριτής εκτιμώντας τη συμπεριφορά του ως επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη αποφάσισαν την προφυλάκισή του και ήδη χθες το μεσημέρι βρισκόταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη μεταγωγή του σε σωφρονιστικό ίδρυμα.
Πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό συμπεριφοράς αλλοδαπού, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γενικευτεί και να συνδεθεί με το μεταναστευτικό. Κι αυτό καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στο νησί μας δεν δημιουργούν τέτοιου είδους σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία, αλλά περιμένουν υπομονετικά ελπίζοντας πως θα μπορέσουν να εγκαταλείψουν το νησί ώστε να κατευθυνθούν σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, ακόμα και στο μακρινό Καναδά, όπου αρκετοί εξ αυτών έχουν εκεί συγγενείς και ευελπιστούν πως θα μπορέσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα έχοντας εγκαταλείψει τις χώρες τους για λόγους πολέμου ή φτώχειας.
.
Πηγή Τα Νέα της Λέσβου / Σ. Σαμιωτης
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ