Σημαντικά έργα και παρεμβάσεις από τον Δήμο Λέσβου στην Αγία Παρασκευή

Σημαντικά έργα και παρεμβάσεις από τον Δήμο Λέσβου


Από το Δήμο Λέσβου και τη Δημοτική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε το έργο της ασφαλτόστρωσης  όλης της  χωμάτινης περιοχή παραπλεύρως του Ζαχάρειου Ιδρύματος, ενώνοντας ουσιαστικά την άσφαλτο με τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο και τον δρόμο προς τη θέση «Τσαμάκια» - Παρκινγκ του χωριού. Ακολούθως, τσιμεντοστρώθηκε  όλος ο χωμάτινος δρόμος στη θέση «Πλακούρα», ο οποίος ξεκινά από τη θέση «Τσαμάκια» και καταλήγει ενώνοντας με την καινούργια ασφαλτόστρωση.

Αποτέλεσμα των δύο σημαντικών αυτών έργων είναι η αναβάθμιση της περιοχής, η βελτίωση της προσπελασιμότητας, καθώς επίσης και η δημιουργία εσωτερικού περιφερειακού δρόμου που οδηγεί στο παρκινγκ της Αγίας Παρασκευής. Η χρησιμότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι καταλυτική για την αποσυμφόρηση της κεντρικής αγοράς του χωριού, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, όπου ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται κατακόρυφα και κάποιες μέρες κλείνει ο κεντρικός δρόμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεση είναι η παρέμβαση και σε ο,τι αφορά στην επισκευή των πλακόστρωτων καθώς και φθορών στο οδόστρωμα εντός του οικισμού.

Επίσης, με στόχο την επαρκέστερη κάλυψη των αναγκών του προσωπικού και την καλύτερη και ανετότερη εξυπηρέτηση των δημοτών, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες στο παραδοσιακό κτίριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Αγίας Παρασκευής, για την αντιμετώπιση σοβαρών εσωτερικών ζημιών  του κτηρίου  (υγρασία, πτώση σοβάδων, γύψινων κατασκευών, μούχλα στους τοίχους) που έχριζαν άμεσης αντιμετώπισης, ενώ επισκευάστηκαν και συντηρήθηκαν όλα τα κλιματιστικά μηχανήματα,  βάφτηκαν όλα τα ξύλινα εξωτερικά κουφώματα, καθώς και όλα τα εξωτερικά κάγκελα του κτιρίου.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι επαναλειτούργησε η Δημοτική βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής, η οποία ήταν κλειστή τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας έτσι στο αναγνωστικό κοινό της Αγίας Παρασκευής την δυνατότητα  μελέτης  του πλούσιου υλικού της. Παράλληλα, με την πολύτιμη βοήθεια γηγενών επιστημόνων δημιουργήθηκαν τμήματα φιλαναγνωσίας και εργαστήρι ιστορίας  για τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου.