Άρμα «πλοίο» για τους κατοίκους της Λέσβου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Μοντρεαλ του Καναδά παρουσία του Καναδού πρωθυπουργού (pics-vid)

Πλήθος Ελλήνων όλων των ηλικιών παρακολούθησαν την παρέλαση της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ, που πραγματοποιήθηκε με τελετάρχη τον δήμαρχο της πόλης Ντενί Κοντέρ.


Παρά το πολικό ψύχος των -16 C τα παιδιά των ελληνικών σχολείων και τα μέλη των εθνικοτοπικών συλλόγων παρήλασαν με παλμό και ενθουσιασμό στη λεωφόρο Jean Talon όπου κυμάτιζαν οι ελληνικές σημαίες.

Το Σχολείο «Σωκράτης-Δημοσθένης» της ΕΚΜΜ συμμετείχε με ένα εντυπωσιακό άρμα στην παρέλαση κατά μήκος της οδού Jean-Talon W., στο Parc-Extension, θέλοντας να τιμήσει την ελληνική υποψηφιότητα των κατοίκων της Λέσβου για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Το άρμα του σχολείου «Σωκράτης-Δημοσθένης» είναι μια βάρκα που συμβολίζει το φιλότιμο των Ελλήνων στα κύματα των προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά από τη Συρία στην πατρίδα μας. Αντιπροσωπεύει την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την συμπόνια και την γενναιοφροσύνη των Ελλήνων. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει καθημερινά την προσφυγική κρίση με το να παρέχει καταφύγιο, τροφή, ιατρική βοήθεια και ρουχισμό σε όλους όσοι καταφθάνουν στα παράλιά της, παρά τις αντίξοες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. 

Με την ελληνική σημαία ανά χείρας ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, τίμησε την παρέλαση των Ελλήνων ομογενών στο Μόντρεαλ.

Ο Τζάστιν Τριντό, ιδιαίτερα πρόσχαρος χαιρέτησε το πλήθος και έγραψε στο twitter ένα τιμητικό και συγκινητικό μήνυμα για την  Ελλάδα.

«Ζήτω η Ελλάδα! Είναι πραγματικά υπέροχο που παρευρίσκομαι στην παρέλαση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας  των Ελλήνων», έγραψε ο ίδιος.