Άτυχος….στα πέναλτι αποκλείστηκε ο Αιολικός από τον Ιάλυσο Ροδου για το Κύπελλο Ερασιτεχνών με 4-2

Με το μυαλό στο Λουτράκι ο Αιολικός ταξίδεψε στη Ρόδο με μόλις 14 ποδοσφαιριστές και χωρίς τον Πέτρο Μίχο


Ο Ιάλυσος κέρδισε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 εντός έδρας τον Αιολικό (κ.α. 0-0) και τώρα καλείται να παίξει εκτός έδρας με το Κερατσίνι στη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, ενώ οι φιλοξενούμενοι απελάθηκαν πια από τον βραχνά του Κυπέλου και κοιτούν στο ματς φωτιά της Κυριακής για αυτούς μέσα στο Λουτράκι…

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν (ΦΩΤΟ) με αρκετές αλλαγές στο δυναμικό της, ενώ ο Αιολικός πήγε στη Ρόδο με 14 (!) παρακαλώ ποδοσφαιριστές και χωρίς (…) τον Πέτρο Μίχο, αυθημερόν αεροπορικώς, φτάνοντας στην Ρόδο λίγη μόνο ώρα πριν το ματς.

Και αυτό εις ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς οι γηπεδούχοι δεν δέχθηκαν να γίνει το  παιχνίδι Τρίτη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, καθώς  - όπως προαναφέραμε -   την Κυριακή παίζουν όλο το πρωτάθλημα στο Λουτράκι με την τοπική ομάδα, ενώ ο Μίχος δεν μετέβη στην Ρόδο κυρίως για προσωπικούς του λόγους, καθώς οι σχέσεις του με την πρώην ομάδα του και ειδικά με τον πρόεδρό της βρίσκονται πλέον στο χείριστο σημείο (από τον αγώνα του Ιάλυσου, θυμίζουμε, με τον Εθνικό Πειραιώς).

Αγωνιστικά τώρα και για δεύτερη φορά φέτος, οι «ερυθροκίτρινοι» κέρδισαν πρόκριση στα πέναλτι (προηγήθηκε ο τελικός με τον Διαγόρα) και συνεχίζουν την πορεία τους στην 3η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, καθώς επί της ουσίας δεν τους έχει μείνει και άλλος στόχος για φέτος.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 18ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ του Μαρίνου το σουτ του Φλεβάρη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αιολικού. Στο 25’ ακυρώθηκε γκολ του Παντελή Αθανασίου ως οφσάιντ, κάτι που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες για τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος.

Στο β’ ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με το παιχνίδι να είναι αρκετά ισορροπημένο και χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Στην παράταση οι δύο ομάδες προσπάθησαν πρώτα να κρατήσουν το… μηδέν και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι εκεί όπου ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος έχει τον τρόπο να κερδίζει.

Στο 60' Ο Λαλάς σούταρε δυνατά κι ο Λουτριώτης έδιωξε. Ο Ιάλυσος βγήκε στην κόντρα επίθεση αμέσως, στην κάθετη του Πλύγκου ο Μαθιός απέφυγε και τον Ζάχαρη, αλλά από καλή θέση πλάσαρε άουτ.

Και στο 92' Ο Καλαγκάνης έπιασε δυνατό σουτ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς, η μπάλα γύρισε στον Λαλά που σούταρε ξανά, αλλά απέκρουσε και πάλι ο Παπαδόπουλος, για να 'ρθει ο ίδιος  από κοντά με νέο σουτ που έδιωξε στη γραμμή ο Παπαδημήτρης. Φοβερή φάση που θα μπορούσε να κρίνει και το ματς.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Α. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Άουτ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ: 0-1
ΜΑΡΙΝΟΥ: 1-1
ΜΠΑΚΑΛΗΣ: Άουτ
Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: 2-1
ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗΣ: Απέκρουσε ο Παπαδόπουλος
ΣΑΧΙΝΗΣ: 3-1
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: 3-2
ΠΛΥΓΚΟΣ: 4-2.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ: Από τον Ιάλυσο ξεχώρισαν οι Πλύγκος, Χειμωνέττος, Παπαδόπουλος και ο Σταυλάς όσο έπαιξε. Από τον Αιολικό άρεσαν οι  Σαμπάνης, Λαλάς, Αθανασόπουλος, ενώ βοήθησε στο 2ο ημίχρονο και ο Καλαγκάνης που μπήκε ως αλλαγή.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Δεν απέφυγαν τα λάθη οι κ.κ. Γαλάνης (Α. Αττικής), Ρούντος (Αν. Αττικής), Κοτζαμανίδης (Πειραιά), παράπονα έχει κυρίως ο Αιολικός, αλλά και ο Ιάλυσος  «φωνάζει» για το ακυρωθέν του γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ (Γιώργος Σάββενας): Λουτριώτης (65’ λ. τ. Παπαδόπουλος), Σαχίνης, Παπαδημήτρης, Χειμωνέττος, Καμβύσης, Βολονάκης (70’ Σταυλάς), Αθανασίου Π., Φλεβάρης (80’ Αθανασίου Α.), Μαρίνου, Πλύγκος, Μαθιός

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Ζαχαρής, Μπράκουλας, Σαμπάνης, Σελνταμάρας, Μπακάλης, Καδής, Λάλας, Μαρίνος (75’ Παπαδόπουλος), Αθανασόπουλος, Τσιλιγκίρης, Κρητικός (46’ Καλαγκάνης).


 Με πληροφορίες sportstonoto.gr