Αυξάνονται τα κρούσματα με τα πλαστά έγγραφα…αυτών που πρέπει να απελαθούν- 3 συλλήψεις στην Μορια της Λέσβου

Τρεις (03) αλλοδαποί, συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες, στο λιμένα Μυτιλήνης και έξωθεν του Κέντρου πρώτης υποδοχής Μόρια, από στελέχη της του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.


Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν δύο (02) πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού και ένα (01) φωτοαντίγραφο πλαστού δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως επίσης και τρία (03) κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. 

Όπως αναφέρει η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ με τα σύνορα των Σκοπίων να είναι κλειστά και τους μετανάστες αρκετών εθνικοτήτων να συλλαμβάνονται και να απελαύνονται στην Τουρκία, υπηρεσιακοί παράγοντες εκφράζουν φόβους πως ανάλογα περιστατικά διακίνησης πλαστών εγγράφων θα παρουσιάσουν έξαρση τις επόμενες ημέρες.

Ως γνωστόν τα δίκτυα των διακινητών εκμεταλλεύονται κάθε τέτοια ευκαιρία προσφέροντας “λύση” στους εγκλωβισμένους μετανάστες και σε όσους απειλούνται με απέλαση. Να σημειωθεί πως στον εξωτερικό χώρο του κέντρου καταγραφής στη Μόρια παραμένουν πάνω από 400 μετανάστες από το Πακιστάν.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση των διακινητών τόσο στο λιμάνι της Μυτιλήνης όσο και σε άλλα σημεία του νησιού είναι εντατικοί.