Αιχμές και αλήθειες από τον Ηλία Κουνιαρελλη για την διαγραφή του από τον “Αδέσμευτο Συνδυασμό για την Λέσβο”

Ακούω τη συνείδησή μου και δεν ασκώ αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», δηλώνει ο Ηλίας Κουνιαρέλλης, δύο μέρες μετά την διαγραφή του από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.


Όπως γράφουν και ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ αφήνοντας σαφείς αιχμές για την τακτική που ακολουθεί ο “Αδέσμευτος Συνδυασμός για την Λέσβο” τόσο εντός των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και εκτός, ο ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος τονίζει ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί το κοινό συμφέρον με τις θέσεις και τις απόψεις του, ενώδεν κρύβει την πικρία του για την απόφαση διαγραφής του, για την οποία ενημερώθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της Τρίτης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηλία Κουνιαρελλη:

Προς απάντηση της διαγραφής μου από τον «Αδέσμευτο Συνδυασμό »

Έν έτει 2016 και έχοντας ξεπεράσει τις αντιξοότητες που η ίδια η ζωή μου έστησε από μικρός στη θάλασσα , στην εργασία ,στην καθημερινότητα ,σε τοπικούς συλλόγους ,στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε υπεύθυνες θέσεις ,έμεινα σταθερός στις αξίες μου, στις απόψεις μου και στην κοσμοθεωρία μου.

Από το 1995 και έπειτα ..ως πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ταξιαρχών, ως μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ταξιαρχών ,ως πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικής Αεροπορίας, ως Γενικός Γραμματέας του Τοπικού ΣΕΓΑΣ ,ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ταξιαρχών επί δύο συναπτές θητείες, ως Δημοτικός Σύμβουλος ,ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Φωτισμού και Αυτεπιστασίας και ως Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων Ταξιαρχών, Αγ.Μαρίνας, Αλυφαντών και Λουτρών υπηρέτησα τη νομιμότητα , το κοινό συμφέρον του τόπου μου, τις απόψεις μου και το όραμά μου για ανάδειξη και αξιοποίηση της Τοπικής Κοινότητας των Ταξιαρχών ως το 2010 ως Πρόεδρος και της Λέσβου από το 2010 -2014 ως Αντιδήμαρχος. Για παράδειγμα, γενική αναδιοργάνωση σε όλους τους τομείς της τοπικής κοινότητας Ταξιαρχών : ίδρυση Αυτόνομου 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου για 1η φορά στους Ταξιάρχες κι Ολοήμερο Νηπιαγωγείο, μελέτες κι φωτισμός για αναδιαμόρφωση Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών και αύλειου χώρου Ταξιαρχών κι μελέτη επικινδυνότητας του Βράχου κι Φωτισμός του Βράχου, ανέγερση κι επισκευή χώρων ΚΑΠΗ για τους ηλικιωμένους κι χώρους Νεότητος, κατασκευή Πλατειών για πάρκινγκ από δωρεές οικοπέδων συγγενικών μου προσώπων και ανακατασκευή και οργάνωση νεκροταφείου , μελέτες κι έργα για την διευκόλυνση της ζωής τόσο των αγροτών όσο κι των πολιτών με διάνοιξη δρόμων κι μελέτες βιολογικού κι μελλοντικού πλακόστρωτου μετά την περάτωση κατασκευής του βιολογικού. Ως Αντιδήμαρχος στη Δημοτική Αρχή του Δημητρίου Φ. Βουνάτσου συνετέλεσα στην άφιξη κι οργάνωση Ανακύκλωσης σε όλη τη Λέσβο για πρώτη φορά, στην μεταφορά των σκουπιδιών σε ένα κι μοναδικό ΧΥΤΑ ,στο παράλληλο κλείσιμο 69 Χωματερών, φτιάχνοντας Σταθμούς Μεταφόρτωσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση αποκομιδής σκουπιδιών κι ένταξη σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όπως αγορά κι εξοπλισμό στόλου απορριμματοφόρων κι συναφή τους ,καταγραφή υπάρχοντος Φωτισμού , προτάσεις για τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας , μελέτες για Υπόγειους Κάδους κι πολλά άλλα.
Μετά από όλη αυτή την προσφορά κι την καθημερινή μου συμμετοχή σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών ολόκληρης της Λέσβου το μόνο που απολαμβάνω είναι ηθική ικανοποίηση και όντας σταθερός στις απόψεις δεν κάνω Αντιπολίτευση για την Αντιπολίτευση και αξιοποιώ την εμπειρία μου με προτάσεις για περισσότερα έργα , ώστε να μη πάει καμιά ευκαιρία χαμένη για τον τόπο μας. Λόγου χάρη, κλασικό παράδειγμα το Τεχνικό Πρόγραμμα κι ο Προϋπολογισμός του 2015 που ψηφίστηκε στο τέλος της θητείας του Δ. Βουνάτσου. Προτού παραδώσουμε, αυτά τα ίδια, χωρίς καμία διόρθωση τα ψήφισε κι η νυν δημοτική Αρχή του Σπυρίδωνος Γαληνού. Βρέθηκα ,λοιπόν, μόνος εγώ από την παράταξη του Αδέσμευτου Συνδυασμού της Μείζονος Αντιπολίτευσης να την επικροτώ με ανακούφιση κι ικανοποίηση για την εκπλήρωση του παλαιού οράματός μου. Βρέθηκα, όμως, και προ εκπλήξεως , καθώς διαπίστωσα ότι οι πρώην δύο Αντιδήμαρχοι επί Βουνάτσου, που το είχαν ψηφίσει κι Δημοτικοί Σύμβουλοι ,τώρα αντιτάχθηκαν στο παλαιό τους σχέδιο , το οποίο περιελάμβανε έργα κι προγράμματα για όλη τη Λέσβο, κάνοντας Αντιπολίτευση για την Αντιπολίτευση. Φέτος στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 ,παρόλο που το 80% του παλαιού προγράμματος παρέμεινε ίδιο ,αλλά συμπληρώθηκαν κι νέα έργα προς το κοινό καλό της Λέσβου ,σε προσυνεδρίαση της Μείζονος Αντιπολίτευσης που με κάλεσαν -2φορές όλες κι όλες προς ενημέρωση για τη θέση της παράταξης-ψηφίσαν ομόφωνα πως πρέπει να αποχωρήσουμε όλοι εις ένδειξη διαμαρτυρίας, με τη δικαιολογία πως είχαν θέσει πολλά θέματα -όπως κι θέμα για τη ΔΕΔΑΠΑΛ-κι αποχωρήσαμε απ το Δημοτικό Συμβούλιο .Εγώ λοιπόν που είχα αλωνίσει το νησί κι είχα υποσχεθεί πως θα τα προτείνω για να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα , δε μπόρεσα να κάνω τίποτα, γιατί προσαρμόστηκα στην Κοινή γραμμή της Αντιπολίτευσης.

Ζητώ συγγνώμη απ τον κόσμο που δε συμμετείχα .Ο κόσμος με την ψήφο τους με τίμησε στις τελευταίες εκλογές κι με ανάδειξε σε ψήφους 4ος στη σειρά με την Αντιπολίτευση σ όλο το νησί .Αν και όλη τη φθορά κι την οργάνωση σε θέματα Καθαριότητας κι Φωτισμού κι την συντήρηση του Παλαιού Στόλου την είχα εγώ. 

Παρακαλώ ,επίσης ,κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους ,πρώτα να φροντίζουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ως Δημοτικοί Σύμβουλοι ,δίνοντας την παρουσία τους τόσο στα Δημοτικά Συμβούλια όσο κι στις Επιτροπές κι έπειτα να διαγράφουν.

Παραδείγματος χάρη, την ημέρα της αιφνιδιαστικής διαγραφής μου –έθεσαν ως έκτατο θέμα προ ημερησίας τη διαγραφή μου , χωρίς καν να με καλέσουν σε απολογία κι να με ενημερώσουν-από τα 9 μέλη που υπέγραφαν το χαρτί της διαγραφής μου παρουσιάστηκαν μόνο 2! Και στο δημοτικό Συμβούλιο ,όπως συχνά συνηθίζεται ,οι κύριοι είναι απόντες ή εμφανίζονται λίγα λεπτά κι αποχωρούν! 

Μετά από όλα αυτά , δε μπορώ πλέον να μην υπακούσω στη συνείδησή μου κι θα ψηφίζω τη νομιμότητα κι το συμφέρον του τόπου μου ,προς ικανοποίηση των ανθρώπων που με εμπιστεύτηκαν κι με εμπιστεύονται.


Με μεγάλη εκτίμηση
Ηλίας Ε. Κουνιαρέλλης
Ο Αδέσμευτος Δημοτικός Σύμβουλος