Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Χαράλαμπου Αθανασίου για τον Μάικ Ζαχάρη

Η Λέσβος πενθεί ένα εξαίρετο τέκνο της, που αγάπησε την πατρίδα μας όσο λίγοι συμπατριώτες μας του απόδημου Ελληνισμού.


Πριν πολλά χρόνια, ο Μάικ Ζαχάρης (Μιχάλης Ζαχαρής) ταξίδεψε στην κοιλιά της μάνας του, κυοφορούμενος από την Αγία Παρασκευή, για μια καλύτερη τύχη στις Η.Π.Α.

Εκεί γεννήθηκε, σπούδασε και πέτυχε ως επιστήμονας και επιχειρηματίας, ιδρύοντας τη φημισμένη φαρμακοβιομηχανία «Κως», τιμώντας τον Ιπποκράτη.

Ποτέ δεν ξέχασε την Ελλάδα και τη γενέτειρά του. Γνωστή η τεράστια οικονομική προσφορά του στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Και δεν ήταν η μόνη προσφορά του. Προσέφερε απλόχερα στις τέχνες, στην Ιατρική, στην Εκκλησία, στους αδύναμους συνανθρώπους του.

Με δαπάνες του, εξ ολοκλήρου, ανηγέρθη το Γηροκομείο της Αγίας Παρασκευής, σε οικόπεδο που δώρησε η θεία μου Κλειώ Πλάτωνος.
Θεμελιώθηκε τον Ιούνιο του 2004 επί δημαρχίας Χρ. Χατζηγιάννη και εγκαινιάσθηκε από τον ίδιο τον Ζάχαρη και τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής, παρουσία και του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Αύγουστο του 2006 επί δημαρχίας Α. Ευαγγελινού.

Φιλοξενεί, περίπου, 55 ηλικιωμένους. Επιτροπή Ανέγερσης όρισε τον Γιάννη Παγίδα, τον Γιώργο Θεοδοσιάδη και τον γράφοντα.

Μέχρι σήμερα ενημερωνόταν για τη λειτουργία και την οικονομική του κατάσταση. Η σύζυγός του Μαίρη και τα παιδιά του δεν έπαψαν και δεν θα πάψουν να ενδιαφέρονται για το Ίδρυμα.

Η Αγία Παρασκευή τον ευγνωμονεί για την προσφορά του. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό.


Χαράλαμπος Αθανασίου