Έρχεται στην Μυτιλήνη η συγγραφέας του best seller " Το Νησί" Βικτόρια Χίσλοπ

Την παγκόσμια καμπάνια για την απονομή Νόμπελ στους νησιώτες το Αιγαίου, που προσφέρουν χείρα βοηθείας και αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν στις ελληνικές ακτές, στηρίζει και η συγγραφέας του best seller " Το Νησί" Βικτόρια Χίσλοπ.


"Είναι όλοι εκείνοι που μένουν τη νύχτα όταν έχει τόσο κρύο στη θάλασσα. Τόσες πολλές ιστορίες... Κατά τη γνώμη μου οι Έλληνες νησιώτες πρέπει να πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης" λέει μιλώντας στο Mega, στα ελληνικά, η Βικτόρια Χισλοπ.

Η συγγραφέας μάλιστα δηλώνει πως προτίθεται να ξανάρθει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στη Μυτιλήνη, με σκοπό να βοηθήσει τους πρόσφυγες με όποιον τρόπο μπορεί, ενώ δεν απέκλεισε οι ιστορίες τους να γίνουν το αντικείμενο ενός νέου μυθιστορήματος, που θα αποτελέσει τη συνέχεια του "Νησιού".

"Δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι νοσοκόμα, μπορώ να μαγειρέψω αλλά όχι τόσο καλά, αλλά μπορώ νομίζω να κάνω κάτι ίσως με τους ανθρώπους, με τη γλώσσα" τονίζει. "Ίσως πρέπει να γράψω το 'Νησί 2', ίσως μια ιστορία των προσφύγων, δεν ξέρω" προσθέτει, σημειώνοντας πάντως πως το τέλος του μυθιστορήματος θα είναι ευτυχές.

Την ίδια ώρα, οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 273.000 στο σχετικό ψήφισμα για το Νόμπελ στους "ήρωες του Αιγαίου" στο Διαδίκτυο, καμπάνια την οποία στηρίζει το Mega με στόχο να συγκεντρωθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός υπογραφών από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να επιβραβευτούν αυτοί που με τα έργα τους προβάλλουν τις ανθρώπινες αξίες.



Πηγη MEGA TV