Δένουν τα πλοία για 48 ώρες στις 20 και 21 Ιανουαρίου

48 ωρη προειδοποιητική απεργία αποφάσισε η Διοίκηση της Πανελλήνιας ναυτικής Ομοσπονδίας απαιτώντας από την κυβέρνηση την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που «βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση» .
 

Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την Τετάρτη και Πέμπτη 20 και 21 Ιανουαρίου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Οι ναυτεργάτες καλούν όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους σε συστράτευση ενώ προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο.


«Σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο όλα τα μέχρι σήμερα αυτοτελή ταμεία μετατρέπονται σε τμήματα ενός υδροκέφαλου ταμείου, γίνεται υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων τους με ταυτόχρονη ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας διαχείρισης και αξιοποίησης των στοιχείων αυτών με ιδιωτικονομικά κριτήρια, τονίζει η ΠΝΟ. Δεν διαλύεται μόνο το αρχαιότερο ταμείο της χώρας και το δεύτερο ασφαλιστικό ταμείο σε όλη την Ευρώπη, το ΝΑΤ, που η λειτουργία του κρίνεται απαραίτητη λόγω της ιδιομορφίας του ναυτικού επαγγέλματος αλλά και όλο το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας εις βάρος των εργαζομένων.»