ΤΩΡΑ: Μακελειό απέναντι μας-Τρομοκρατικό χτύπημα με πάνω από 10 νεκρούς στην Τουρκία κοντά στην Αγία Σοφια-Φόβοι και για Έλληνες τουρίστες

Αιματηρή έκρηξη με πληροφορίες για δέκα νεκρούς και 15 τραυματίες κοντά στην Αγιά Σοφιά


- Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου βρίσκονταν τουρίστες - Για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας, κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ - Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης, πληροφορία που επιβεβαιώνει η εφημερίδα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κωνσταντινούπολη μετά από αιματηρή έκρηξη που σημειώθηκε στο Σουλτάν Αχμέτ λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (12/01/2016), σε μια περιοχή άκρως τουριστική περιοχή την οποία χιλιάδες τουρίστες της πόλης επισκέπτονται καθημερινά, είτε επισκεπτόμενοι το Μπλε Τζαμί, είτε την Αγία Σοφία.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κυβερνήτη της τουρκικής μεγαλούπολης.

Η τουρκική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από την πλατεία Σουλτάναχμετ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν μία δυνατή έκρηξη, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε εικόνες από τον τόπο της έκρηξης όπου έχουν σπεύσει ασθενοφόρα. 

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν γερμανοί τουριστές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα παγκάκι.

Τουρκικά μέσα μιλούν για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία.






           

           

           

           

           

           

           

           

                       

                       

                       

                       

                       

                       

                       

                                   

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

                                   

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.