Το τραινάκι των γιορτών στην Μυτιλήνη (φωτο)

Άλλο ένα σημείο αναφοράς στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στην Μυτιλήνη αναμένεται να αποτελέσει το τραινάκι ιδιώτη το οποίο πραγματοποιεί βόλτες για τον κόσμο μέσα στην πόλη στη διάρκεια των εορτών.


Άλλο ένα σημείο αναφοράς στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στην Μυτιλήνη αναμένεται να αποτελέσει το τραινάκι ιδιώτη που επιστρατεύτηκε από το Μόλυβο όπου λειτουργεί σήμερα και το οποίο θα πραγματοποιεί βόλτες για τον κόσμο μέσα στην πόλη στη διάρκεια των εορτών, ενώ θα μεταφέρει και τις χορωδίες που θα ψάλουν τα κάλαντα την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, διασυνδέοντας ουσιαστικά τα χαρακτηριστικότερα σημεία της πόλης τις γιορτινές μέρες.

Το τραινάκι είναι διαθέσιμο για ξενάγηση στη Μυτιλήνη από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, καθημερινά από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, από τις 10 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι και από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.

Παραμονές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων, οι χορωδίες και οι μπάντες της πόλης μαζί με άλλους … καλλίφωνους, θα ψάλλουν τα πατροπαράδοτα κάλαντα και άλλους χριστουγεννιάτικους ύμνους, στην Ερμού και σε άλλες κεντρικές οδούς της Μυτιλήνης. Πάνω στο τρενάκι ή πεζοπόροι, θα δημιουργήσουν μία μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα, κρατώντας συντροφιά μικρούς και μεγάλους, που θα βρεθούν στην αγορά, την Προκυμαία, την Επάνω Σκάλα, κ.α.  

Η διαδρομή που θα εκτελεί είναι: Πλατεία Σαπφούς – αφετηρία, Κουντουριώτη (με κατεύθυνση Τελωνείο), 8ης Νοεμβρίου & Μικράς Ασίας (Κιόσκι), Επάνω Σκάλα, Ερμού (κεντρική αγορά), Νιάνια (τέρμα αγοράς αριστερά), Κουντουριώτη (με κατεύθυνση Παλαιό Λιμεναρχείο), Πλατεία Σαπφούς – τέρμα. Εισιτήριο: 2.50 ευρώ / άτομο. Πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, μέσα στο τρενάκι.    


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, Ώρα 18:00

Το τουριστικό τραινάκι του Άη Βασίλη μαζί με τους δύο βοηθούς του, ξεκινάει από την Επάνω Σκάλα (τέλος Ερμού), και αποβιβάζεται στο παγκάκι της Παλιάς Αγοράς όπου και θα ξεκινήσουν τα πρώτα δρώμενα, με την ηθοποιό παιδικών παραστάσεων κ. ΝάσιαΔαφιώτου. Θα πραγματοποιηθεί παιδική παράσταση με τα παρευρισκόμενα παιδιά και θα τους μοιραστούν συμβολικά δωράκια.


Παράλληλα στην οδό Ερμού στο ύψος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα υπάρχει  μια μικρή τέντα ειδικά διαμορφωμένη όπου θα γίνεται ζωγραφική προσώπου στα παιδιά.