Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Χίο η Ημερίδα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Βόρειο Αιγαίο

H Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Βόρειο Αιγαίο» το Σάββατο 28/11/15 στη Χίο.


Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι των δομών Ειδικής Αγωγής, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από το Βόρειο Αιγαίο και πολλοί νέοι εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι Ειδικής Αγωγής.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στις δομές Ειδικής Αγωγής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ έγιναν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Ειδική αναφορά έγινε στην παντελή έλλειψη εκπαίδευσης μαθητών με προβλήματα κώφωσης.

Το κοινό πρόβλημα που αναδείχτηκε είναι ότι όλα τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής δεν ξεκινούν την ίδια ημέρα με τα σχολεία της Γενικής Εκπαίδευσης και ότι τα κενά συμπληρώθηκαν δύο μήνες μετά, με αναπληρωτές  δασκάλους, καθηγητές και ειδ. Εκπαιδευτές, μισθοδοτούμενοι από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Η Π.Ο.ΑμεΑ.ΒΑ κοινοποιεί τα προβλήματα και τις προτάσεις σε όλους τους αρμόδιους και δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την επίλυση τους, αλλά και για την υιοθέτηση των προτάσεων που καταθέτει.


Για το Δ.Σ. της ΠΟΑμεΑ.ΒΑ