Συνέντευξη Τύπου για τον 3ο Γύρο Πόλης Μύρινας-Λεπτομέρειες για τον γύρο της Μύρινας

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου κ. Νίκος Μαρινάκης και ο προπονητής του Τμήματος Στίβου της Αθλητικής Ένωσης Λήμνου κ. Νίκος Καρύδης παραχώρησαν  συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ενόψει του 3ου Γύρου Πόλης Μύρινας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.


Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λήμνου κ. Σωκράτης Κρομμυδέλλης, ο Υπολιμενάρχης Μύρινας κ. Αστέριος Τζίμος και ο συντονιστής της ομάδας των εθελοντών κ. Νίκος Γιαννακούδης.

Αναφερόμενος  στην διοργάνωση της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΟΕΠΑ  επεσήμανε ότι «είναι μια προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους να περπατήσει, να τρέξει, να βοηθήσει εθελοντικά».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των εθελοντών, η οποία είναι καθοριστική για την πραγματοποίηση και την επιτυχία τέτοιων διοργανώσεων προσθέτοντας: «Θέλω εκ των προτέρων να ευχαριστήσω όλους αυτούς που θα εμπλακούν και όσους θα συμμετάσχουν στον αγώνα, την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και όλους τους εθελοντές που θα βοηθήσουν για να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας».

«Με μεγάλη μας χαρά διοργανώνουμε για 3η συνεχή χρονιά το Γύρο Πόλης Μύρινας, έναν θεσμό αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου και του Τμήματος Στίβου της ΑΕΛ,  με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Λέσβου», ανέφερε από την πλευρά του ο προπονητής του τμήματος Στίβου της ΑΕΛ κ. Νίκος Καρύδης, προσθέτοντας:  «Είναι μια προσπάθεια η οποία διοργανώνεται από πολλούς ανθρώπους, με τη συμμετοχή αφανών εθελοντών και ανθρώπων που σίγουρα στηρίζουν τις προσπάθειες αυτές, με την υποστήριξη της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ, εθελοντών γιατρών, αλλά με κύριο και βασικό στόχο τη συμμετοχή των πολιτών».

Ο κ. Καρύδης παρουσίασε τις δύο διαδρομές και τις κατηγορίες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα.

Η πρώτη διαδρομή, των 4.200 μέτρων αφορά τις κατηγορίες ανδρών-εφήβων-παίδων (1999 και μεγαλύτεροι), γυναικών-νεανίδων-κορασίδων (1999 και μεγαλύτερες),  παμπαίδων (γεννηθέντες 2000-2003) και πανκορασίδων (2000-2003).  Πρόκειται για το αγωνιστικό κομμάτι του Γύρου Πόλης που δίνει τη δυνατότητα σε όσους όσοι έχουν μια βασική φυσική κατάσταση να μπορέσουν να συμμετάσχουν.

Η διαδρομή αυτή ξεκινά από το ρολόι στο Παλιό Λιμάνι, με ώρα εκκίνησης 11:00, και καταλήγει στο Δημαρχείο.

Η άλλη διαδρομή είναι αυτή των 1.000 μέτρων. Όπως ανέφερε ο κ. Καρύδης είναι το πιο μαζικό και  χαρούμενο κομμάτι, διότι σε αυτή μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά Δημοτικών Σχολείων, γονείς με τα παιδιά τους σε ακόμα πιο μικρές ηλικίες, άτομα με αναπηρία και γενικότερα είναι μία διαδρομή η οποία δίνει ελεύθερη συμμετοχή σε όποιον θέλει, φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι θα δηλωθεί στη γραμματεία, για να έχει νούμερο συμμετοχής και μετά τον τερματισμό να πάρει το αναμνηστικό του.

Και αυτή η διαδρομή θα ξεκινήσει από το ρολόι , λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση των 4.200 μέτρων, με τερματισμό μπροστά από το Δημαρχείο.

Ο κ. Καρύδης πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν στις διαδρομές εθελοντές που θα μεριμνούν σε συνεργασία με την Αστυνομ ία και το Λιμενικό, ενώ ζήτησε την κατανόηση των συμπολιτών μας για το λίγο αυτό διάστημα κατά το οποίο θα λαμβάνει χώρα ο αγώνας.  Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρχουν γιατροί και παροχή πρώτων βοηθειών εφόσον κάποιος από τους αγωνιζόμενους χρειαστεί κάποια βοήθεια.

Μετά τους τελευταίους τερματισμούς θα ακολουθήσει η διαδικασία των απονομών μπροστά στο Δημαρχείο, όπου οι διαγωνιζόμενοι θα πάρουν τα αναμνηστικά τους και οι πρώτοι θα πάρουν τα βραβεία τους.

Ο Διοικητής του Α.Τ. Μύρινας κ. Σωκράτης Κρομμυδέλλης συνεχάρη τους διοργανωτές , προσθέτοντας: «Κι εμείς ως Αστυνομία μετά χαράς θα προσφέρουμε και θα βοηθήσουμε ώστε να πάει καλά αυτός ο Γύρος της πόλης της Μύρινας, χωρίς κανένα πρόβλημα».
Ο Υπολιμενάρχης κ. Αστέριος Τζίμος ανέφερε από την πλευρά του ότι και το Λιμεναρχείο θα βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια, επισημαίνοντας ότι «Θα είμαστε στα καθήκοντά μας και θα προσπαθήσουμε να κυλίσει ομαλά η διεξαγωγή του αγώνα» .

Ο υπεύθυνος του συντονισμού της ομάδας των εθελοντών κ. Νίκος Γιαννακούδης υπογράμμισε την ανάγκη της εθελοντικής προσφοράς, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατή η διοργάνωση του αγώνα, ενώ  σημείωσε την έλλειψη εθελοντών σε αυτή την διοργάνωση.  Παρόλα αυτά, φάνηκε αισιόδοξος για την επιτυχία του αγώνα, με τη βοήθεια και της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου. Κάλεσε τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν στα θέματα του εθελοντισμού και απηύθυνε ένα τελευταίο κάλεσμα σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, διευκρινίζοντας ότι ο χρόνος που χρειάζεται να αφιερώσει κανείς δεν ξεπερνά την μία με μιάμιση ώρα.


Σημειώνεται ότι  όποιος πολίτης επιθυμεί να ενταχθεί στην ομάδα των εθελοντών που θα βοηθήσουν στη διεξαγωγή του 3ου Γύρου Πόλης Μύρινας μπορεί να επικοινωνεί με τον κ. Νίκο Γιαννακούδη στο τηλέφωνο 694-3485781.