15χρονος και 17χρονος με ναρκωτικά στην Λήμνο- Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο

Ενα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λήμνου περιστατικό, με συλλήψεις και προσαγωγές μαθητών για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο της Λήμνου, καταγράφηκε στο νησί.


Την Τετάρτη (09-12-2015) το απόγευμα συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Μούδρου στη Λήμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 15 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, χθες το μεσημέρι στην παραπάνω περιοχή, οι δύο ανήλικοι προέβηκαν σε μεταξύ τους αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Πιο συγκεκριμένα, ο 15χρονος πώλησε στον 17χρονο μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), έναντι μικρού χρηματικού ποσού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 15χρονου, βρέθηκε μία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη (χασίς), βάρους 2,26 γραμμαρίων.

Οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικής ουσίας κατασχέθηκαν, ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ από την ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Α. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ


Ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λήμνου περιστατικό, με συλλήψεις και προσαγωγές μαθητών για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο της Λήμνου, καταγράφηκε χθες στο νησί. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις μετά από ενημέρωση που είχε από τον διευθυντή λυκείου της Λήμνου ότι κάποιος μαθητής διακινούσε χασίς στο σχολείο. Η πληροφορία δόθηκε σε καθηγητή του σχολείου από μαθητές, ότι κάποιος συμμαθητής τους που πηγαίνει στην 1η Λυκείου διακινούσε χασίς στο σχολείο, καθώς προσέγγιζε τους συμμαθητές τους και τους παρακινούσε να δοκιμάσουν. Στη συνέχεια παρενέβη ο διευθυντής του Λυκείου, ο οποίος σε συνεννόηση με ένα μαθητή της 3ης Λυκείου παγίδευσαν τον μαθητή της 1ης Λυκείου, με αποτέλεσμα ο ίδιος να προμηθεύσει χασίς έναντι 5 ευρώ. Ο διευθυντής στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε συλλήψεις και του μαθητή που προμήθευσε το χασίς καθώς και του μαθητή που πραγματοποίησε την αγορά. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του μαθητή, όπου βρέθηκε μικροποσότητα χασίς 2,26 γρ., ενώ συνελήφθη και ο πατέρας του με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου. Με εντολή του εισαγγελέα ο μαθητής που «αγόρασε» το χασίς αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο πατέρας και ο μαθητής-γιος του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη.